Vimmerby IF hakar på i tabelltoppen

Kontrollerat! Ungefär så kan man summera Vimmerby IF:s insats i eftermiddagens segermatch hemma mot Myresjö/Vetlanda i fotbollstrean. För även om segersiffrorna stannade vid 2-0 var det aldrig någon större fara på taket.

Mohammad Jafr Mostafa jublar efter att ha gjort 1-0 för sitt Vimmerby i lördagens match mot Myresjö/Vetlanda.

Fotboll2018-04-28 15:48

Ibland har statistiken rätt. 12-5 i hörnor och 5-1 i farliga målchanser känns som rättvisande siffror i lördagens match mellan Vimmerby och Myresjö/Vetlanda.
Vimmerby var det bättre laget och tog tre rättvisa poäng.

Matchen inleddes trevande, men ju längre den gick desto mer tog Vimmerby över spelet.

Den första farliga målchansen kom när hemmalagets Niklas Gunnarsson var nära att nicka in en hörna, men träffen med pannan tog lite för tunt och bollen gick utanför.

VIF fick istället vänta tio minuter till på ledningsmålet. Mycket duktige högerbacken, Mojeb Abdul Majeb (bäst på planen) levererade ett precist inlägg och en helt fri Mohammad Jafr nickade behärskat in bollen.

Samme Jafr löpte sig fri ytterligare en gång bara minuter senare, men placerade då avslutet rakt på Myresjö/Vetlandas målvakt Joakim Du Rietz.

Stabil VIF-ledning i paus mot ett ganska uddlöst Myresjö.

I inledningen av den andra halvleken hade Vimmerby känning på 2-0 vid två tillfällen. Men Mohammads Ibrahims avslut mot det tomma motståndarmålet täcktes av ett försvarande ben och Victor Gustavssons frispark rann inte igenom hela vägen.

Spelmässigt kontrollerade Vimmerby större delen av matchen. Myresjös bästa kvitteringsläge kom med dryga tio minuter kvar att spela, men nicken gick en halvmeter utanför.

I slutet av matchen backade VIF hem och tappade presspelet, men gästerna lyckades aldrig omvandla bollinnehavet till målchanser.

i stället blev det Vimmerbys Adam Kisitu som fick avsluta målskyttet och rulla in 2-0 i ett helt övergivet Myresjö-mål, då målvakten var uppe i anfallet i jakten på kvittering.

I och med segern hakar Vimmerby på i tabelltoppen med sina sju poäng på tre matcher.