Vimmerby IF i form – profilen ser slutet

Vimmerby IF och Rickard Thuresson har verkligen kommit igång och är i nuläget serieledare. Men trots framgångarna ser ”Thure” slutet på sin långa fotbollskarriär.

Rickard Thuresson har gjort sju mål i division tre hittills. När VIF möter Tenhult ikväll hoppas han på fler.

Rickard Thuresson har gjort sju mål i division tre hittills. När VIF möter Tenhult ikväll hoppas han på fler.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-20 07:00

Vimmerby IF tog en viktig hemmaseger mot topplaget Smedby senast och gick upp på en förstaplats i division tre.

Rickard Thuresson stod för två mål i den matchen och har nu gjort totalt sju mål i serien. När VIF ställs mot Tenhult på bortaplan under onsdagskvällen gör man det som serieledare och med en ”Thure” i form.

– Det är skönt att vara med i toppen av en serie igen efter några tuffa år i tvåan, säger han.

VIF:s försäsong talade för att vi skulle få se en ny version av 31-åringen i år. Tränaren, David Lindgren, testade honom som mittback och gillade vad han såg. Det resulterade i att ”Thure” fick spela mittback i alla matcher på försäsongen och tanken var att fortsätta med det.

Men när offensiven inte fungerade för laget i inledningen av seriespelet fick han gå tillbaka till sin sedvanliga anfallsplats.

– Jag gillade att spela mittback, det gick bra och jag var ju inställd på att göra det under säsongen också. Men det blev lite tunt där uppe så då fick jag gå upp igen. Jag har inte tränat lika mycket i år och är väl inte lika snabb längre, därför passade mittbacksrollen mig.

Nu är det inte mycket som talar för att vi får se Rickard Thuresson som mittback igen.

Dels har han kommit igång och snittat nästan ett mål per match, dels blir det här förmodligen hans sista säsong. Efter 16 år är det dags att lägga skorna på hyllan och låta yngre förmågor ta över.

– Det här blir nog min sista säsong överhuvudtaget. Jag känner att jag har spelat så länge och även om det fortfarande är roligt så har man en familj där hemma som man vill lägga tiden på. Tanken var ju att Joakim Storm skulle få hoppa in mycket i år och slussas in men han har tyvärr varit skadad. Men vi har många unga på gång som kan bli riktigt bra och det är kul att de får chansen.

Trots beskedet om att dra sig tillbaka är det fullt fokus på årets säsong från Thuressons sida. När knappt halva säsongen är spelad leder VIF serien med en poäng och förbereder sig för bortamatch i kväll mot Tenhults IF. Än så länge har VIF gjort en enastående säsong och det är inte mycket som talar för att de släpper förstaplatsen på ett tag.

– Ingen räknade med oss egentligen och det känns bra nu när vi är inne i ett bra ”flow”. Vi vinner mycket matcher och lär vara med i toppen och hänga på ett tag framöver i alla fall. Vi har ett ungt men bra lag på pappret, säger ”Thure”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!