Vimmerby IF landar tungt nyförvärv

Vimmerby IF står för ett tungt nyförvärv när man nu plockar in Emma Wessman inför säsongen 2020. Hon har meriter från spel i högstaligan i Norge.

Emma Wessman förstärker Vimmerby IF inför 2020.

Emma Wessman förstärker Vimmerby IF inför 2020.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-12-15 14:22

Vimmerby IF:s damer ska spela i division två den här säsongen och nu börjar laget verkligen ta form. Man har gjort klart med ett mycket starkt nyförvärv i form av den egna produkten Emma Wessman, som nu återvänder till klubben. Hon har bland annat spelat i norska högstaligan och kommer senast från spel i Frödinge/Brantestad SK.
– Det är en sådan spelare som vi tror att vi kommer behöva. Det är en innermittfältare som är en duktig bollhållare och som man kan bygga spel med, säger Vimmerby IF:s Håkan Ericsson. 

Det står även klart att Wilma Hjelm, Olivia Ekberg och Emilia Nilsson kommer att finnas med i laget. Samtidigt tappar man Amanda Lundberg, Thea Ring och Sofie Johansson. Lundberg och Ring går till Västerviks FF Ring medan Johansson skriver på för Tjust. 
– Thea är väl den enda som kom lite som en överraskning. De andra har vi haft en dialog med under hösten och vetat om läget, men det är klart att en sådan som Amanda är en förlust. Sedan är Emilia Nilsson som ett nyförvärv för oss. Hon var ju tänkt som en nyckelspelare innan hon gick sönder och kommer att bli viktig för oss, säger Ericsson.

Nathalie Johansson drabbades förra säsongen av en svår knäskada och är på väg tillbaka. Men frågan är om hon kommer kunna spela alls under kommande säsong.
– Vi räknar väl inte med henne i nuläget. Det blir bara en bonus om hon kan vara med.

I helgen släpptes också spelschemat till division två och VIF kommer att inleda med hemmamatch mot Linköpingslaget BK Tinnis. Tjust IF kommer också att spela i samma serie 2020. För deras del är det bortamatch mot BK Kenty i premiären. VIF och Tjust drabbar samman först den 13:e maj (Tjust hemma).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!