Vimmerby IF spelar ny "Champions League-match" i sommar

Succén från i somras upprepas. Vimmerby IF satsar på en så kallad ”Champions League-match” under Bullerby Cup-helgen även i år. Men det krävdes en del pusslande för att få till det. – Vi har bytt till oss en hemmamatch mot Lindsdal, berättar Stefan Bragsjö i VIF.

Förra året spelades en seriematch under Bullerby Cup-lördagen, då mellan VIF och Linköpings City, med start klockan 20.45. i år väntar möte mot Lindsdal.

Förra året spelades en seriematch under Bullerby Cup-lördagen, då mellan VIF och Linköpings City, med start klockan 20.45. i år väntar möte mot Lindsdal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2017-01-19 07:30

Publik- och arrangörsmässigt blev seriematchen mot Linköping City, som spelades på lördagskvällen under Bullerby Cup i somras, en succé.
Resultatmässigt gick det inte riktigt lika bra – förlust med 3-0.

Konceptet med att spela en seriematch med klassisk Champions League-start, klockan 20.45, fortsätter även i år.
– Förhoppningsvis kan vi utveckla det ytterligare. I fjol var vi lite försiktiga och provade oss fram. Nu ska vi försöka skruva upp det lite och växa in i det ännu mer, säger Stefan Bragsjö.

Motståndare den 30 juli blir Kalmarlaget Lindsdals IF.
– Ett bra lag för oss att få till just för den här matchen. De har många lag som spelar Bullerby Cup, så de drar nog en hel del extra publik.

Egentligen skulle Vimmerby ha inlett serien hemma mot Lindsdal och sedan mött dem borta under Bullerby Cup-helgen, men nu byter man helt enkelt speldagar med varandra.

Det innebär att Vimmerby IF kommer inleda division två-säsongen med tre raka bortamatcher – Lindsdals IF, Österlens FF och Nybro IF. Men det är inget som bekymrar Stefan Bragsjö.
– Nej, nu får vi tre hemmamatcher i rad mot samma lag, fast i juli istället, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!