Vimmerby IF startar ny förening

Vimmerby IF lägger ner sitt U21-lag och bildar i stället en ny förening som drar igång med ett lag i division sex. – Vi vill ge våra juniorer en bättre matchmiljö. Det kommer vara utvecklande för dem att möta A-lag, säger sportchefen Johan ”JC” Carlsson.

Sportchefen Johan "JC" Carlsson bekräftar att Vimmerby IF kommer starta en ny förening som drar igång ett lag i division sex.

Sportchefen Johan "JC" Carlsson bekräftar att Vimmerby IF kommer starta en ny förening som drar igång ett lag i division sex.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-11-01 06:00

Den gångna säsongen spelade Vimmerby IF:s U21-lag i reservlagsserien nordöstra A.
Nu läggs U21-laget ned.

I stället kommer Vimmerby starta upp en helt ny förening så att Vimmerby IF:s yngre talanger samt spelare som står på gränsen till VIF:s A-lag i division tre, ska få spela en mer utvecklande A-lagsfotboll.
Namnet på den nya föreningen kommer bli Vimmerby IF Akademi.

– Syftet med att starta en så kallad pappersförening är att kunna erbjuda våra juniorer en bättre matchmiljö. Vi kommer inte värva spelare till akademilaget, utan det ersätter vårt U21 rakt av, berättar Johan Carlsson.
– Vi har pratat med flera spelare om detta och det har bara varit positiv respons från dem.

Vimmerby IF har även skickat in en motion till Smålands Fotbollsförbund där man vill ändra reglerna för övergångar mellan två kombinationslag.

– I den hänvisar vi till damfotbollens seriepyramid i vilken max fyra spelare får användas i ”akademilaget” per match. Dessa får heller inte startat den senaste A-lagsmatchen i klubben högre upp i seriestegen, säger Johan Carlsson.

Vad tror du om chanserna att få igenom motionen?
– I och med att division fem- och sex-lagen är i majoritet i förbundet så gäller det att de ser sin egen vinst i detta vid omröstningen. Och är det några som verkligen gynnas så är det just dessa klubbar, som kan få tillgång till jättebra spelare i samarbetsklubbar.
– Den här kombinationslösningen finns redan i andra distrikt. Nu ska vi försöka få igenom den i Småland också, säger Johan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!