Vimmerby IF tände till tack vare Gullringens miss

Under onsdagskvällen var det dags för den sista cupmatchen till lika finalen i Vimmerby Tidning Cup. Matchen slutade 2-1 till Vimmerby IF. "När Gullringen missade förbättrade vi oss", säger tränare Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF jublar efter cupsegern på Gullemon.

Fotboll2021-07-28 21:52

När Gullringen och Vimmerby drabbades samman på Gullemon förväntades det kamp och dueller vilket infriades bara efter några minuter.

Till en början var det Vimmerby som hade bollen men efter ett tag kom Gullringen och skapade målchanser och många därtill innan Vimmerby också fick lika snöpliga träffar i ribban, på blockande målvakt eller utespelare. Bollen ville helt enkelt inte in.

Det aggressiva spelet gav utdelning till Vimmerby i en fast situation och det var bäddat för mål. Den gulasvarta armén Gullringen var maktlösa när bollen seglade över dem och in i mål av Vimmerbys Abdul Mojed och ställningen var 1-0.

VIF drygade ut ledningen till 2-0 genom Ali Mohammed Mustafa tidigt i andra. Jublet hann inte sluta innan Gullringen var i farten och en fri Melker Johansson gjorde 1-2.

Matchen slutade 2-1 till Vimmerby som vann cupen med hjälp av trepoängaren.

Patrik Gunnarsson tränare för VIF säger såhär om matchen.

– Gullringen är stekheta och ligger stenhårt på oss. Vi är inte jättenöjda med första halvleken. Det är ett under att de inte gjorde ett ledningsmål i första. De är mycket hetare än oss utan tvekan men vi tänder till i andra och lever på deras missar.

Peter Magnusson tycker sitt Gullringen borde ha lett.

– Vi borde ha lett med två-tre mål efter första halvlek tycker jag. Vi blir för trötta i andra och då blir VIF bättre än oss.

Vimmerby Tidnings chefredaktör Daniel Söderqvist lämnar över priset till VIF:s lagkapten Rickard Thuresson.