Vimmerby IF tappar spelare till hösten

Under veckan avslöjade vi på VT/KP-Sporten att två spelare i Vimmerby IF kan komma att lämna föreningen. Nu står det klart att en tredje, Jakob Kus, lämnar klubben.

Det står nu klart att Vimmrby IF tappar en spelare till hösten.

Det står nu klart att Vimmrby IF tappar en spelare till hösten.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-07-19 20:16

Tidigare i veckan kunde VT/KP-Sporten avslöja att backen Oskar Bergman och Daniel Gorges, den sistnämnde nyförvärv till denna säsong, i Vimmerby IF kan komma att lämna laget till hösten. Bergman på grund av studier och Gorges till en följd av pendlingsavståndet mellan Vimmerby och Linköping i kombination med en brist på speltid. VIF kommer inte att stoppa Gorges ifall han hittar en ny klubb.

Enligt våra uppgifter rörde det sig även om att en tredje spelare, Jakob Kus, skulle kunna lämna klubben och det är nu bekräftat.

– Det stämmer, säger han i en intervju med Dagens Vimmerby.

På frågan om varför han lämnar Vimmerby IF svarar Kus såhär:

– Jag fick inte ut något i Vimmerby, varken glädje eller speltid. Det känns helt onödigt att åka cirka 20 timmar i veckan fram och tillbaka till Vimmerby för att enbart sitta på bänken. Jag tror att de långa resorna fram och tillbaka mattade ut mig helt och hållet, det är inte optimalt att vara trött innan man ska träna. Det är synd att det blev så för jag hoppades på mer tid från ledarstaben.

Nu söker han efter lag i närheten av Åtvidaberg, där han bor och går i skolan.

– Jag hoppas på lite provspel med några lag i Linköping eller Norrköping, säger Kus till DV.

Jakob Kus spenderade ett och ett halvt år i Åtvidabergs FF innan han återvände tillbaka till Vimmerby IF till denna säsong.

Vi har i veckan sökt Jakob Kus för en kommentar utan någon framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!