Vimmerby IF tog en rättvis premiärseger

Under söndagseftermiddagen var det Division två match för Vimmerby IF. Matchen slutade 2-8. "Det var inget snack om saken", säger VIF:s tränare Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF fick med sig säsongens första möjliga trepoängare i en utklassningsseger.

Vimmerby IF fick med sig säsongens första möjliga trepoängare i en utklassningsseger.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-06-27 19:00

Under söndagseftermiddagen vankades det premiär för VIF i Division 2 Östra Götaland dam. Seriestarten spelades mot Madesjö IF på Madesjövallen. Matchen fick dock flyttas till en närliggande plan vilket troligtvis var en fördel för gästerna.

– Vi fick byta plan då domarna bedömde den ospelbar på grund av vattenmängden, det hade aldrig gått att spela där. Då blev det konstgräs vilket passar oss mycket bättre än naturgräs, säger Rinaldo. 

När matchen kom igång på konstgräset var det Vimmerby som tog ledningen. I den 16:e minuten gjorde Julia Wirsén 1–0-målet. Knappt fem minuter senare passerade bollen mållinjen igen för matchens andra mål. Men Madesjö ville inte lämna premiäromgången mållöst och när klockan nästan passerat 30 minuter så reducerade Alva Rylander och fixade motståndarnas första mål. VIF gick till halvtid med en trygg 4–1-ledning. 

I andra halvlek visade VIF-tjejen Elin Börjesson upp sig med två mål på lika många minuter. Sen blir det lugnt ett tag tills hemmalaget fixar sitt andra mål i 90:e minuten. 

Vimmerbytränaren menar att tjejerna hade matchen i sin hand hela tiden. 

– Det var jätteskönt att få med oss denna seger i ryggen till fortsättningen. Vi tog tag i taktpinnen från början och bossar hela matchen. Vi har ett bra passningspel och är noggranna i vårt arbete. Vilket gör att Madesjö får svårt att hänga med oss, säger han.

Madesjös tränare Johan Gardelin håller med om matchbilden. 

– Vimmerby visste vi på förhand skulle bli en riktigt tuff utmaning för oss. Att matchen flyttas till en konstgräsplan som är betydligt mindre gör ju förutsättningarna sämre för oss redan innan start. Vi kommer in i matchen bra. Dock så blir vi straffade totalt av VIF på våra misstag. Siffrorna är lite stora tycker jag men det är absolut inget snack om saken. VIF är bättre och vi är i tvåan för att se och lära, avslutar han.  

Nästa match för VIF-tjejerna är den sjunde augusti och nu väntar lite ledighet. 

– Nu har vi en månads sommaruppehåll ungefär då spelarna tränar på egen hand, avslutar han. 

Nästa seriematch för Vimmerby är på hemmaplan mot Glömminge-Algutsrums IF. 

Målskyttar Vimmerby IF

2 mål: Julia Wirsén, Elin Börjesson, Andrea Lundgren.

1 mål: Nathalie Johansson, Julia Rosin

Målskyttar Madesjö IF

1 mål: Moa Petersson, Alva Rylander. 

Mikael Rinaldo var nöjd med lagets insats.
Mikael Rinaldo var nöjd med lagets insats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!