Vimmerby IF:s konkurrenter drar sig ur serien

Först var det tolv lag. Nu är det bara tio kvar i serien. Vimmerby IF:s seriekonkurrenter Smedby/Trekanten gör precis som Frödinge/Brantestad SK och drar sig ur damernas division 2-serie, rapporterar Barometern-OT.

Vimmerby IF:s division 2-serie innehåller nu bara tio lag.

Vimmerby IF:s division 2-serie innehåller nu bara tio lag.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-07-01 15:11

För två veckor sedan skrev Sporten om det tunga beskedet som Frödinge/Brantestad SK:s damlag tvingades ta. Laget fick inte ihop tillräckligt med spelare och drog sig ur division 2-serien, där även Vimmerby IF spelar. 

Nu följer ännu ett lag efter. Kalmarlaget Smedby/Trekanten har också bestämt sig för att inte delta i serien i år. Det rapporterar Barometern-OT

– Vi har inte tillräckligt med spelare helt enkelt, och det är verkligheten vi lever i. Division 2 betyder en del långa resor, samtidigt som vi har tränat, haft paus, tränat och haft paus. Vi har följt alla restriktioner och har inte haft ett enda coronafall hos oss, säger lagets tränare Ray Johansson till tidningen. 

På frågan om hur många spelare man har tillgängliga svarar Johansson följande:

– De sista träningarna var vi väl åtta-nio stycken. Det är så tråkigt. Vi har haft samarbete med Trekanten och tagit oss från division 3 till division 2, pressat IFK Kalmar i cupen. Det finns så mycket duktiga fotbollsspelare.

Det innebär att det nu är tio lag kvar i serien. Utöver Vimmerby IF spelar även Madesjö IF, Hultsjö IF Atom, Team Södermöre, Runsten-Möckleby IF, Rödsle/Oskarshamn, Glömminge-Algutsrums IF, Tjust IF FF, IF Eksjö och FC Vetlanda i den division 2-serien.

VIF vann premiären mot Madesjö med 8–2 på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!