VIF tog tre poäng utan att glänsa i derbyt

Vimmerby lyckades ta tre viktiga poäng i derbyt hemma mot Västervik på lördagen. "Det var ingen väl genomförd match från vår sida, men poängen var det viktiga", sa VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 1–0-segern.

Vimmerby jublar efter Nathalie Johanssons 1-0.

Vimmerby jublar efter Nathalie Johanssons 1-0.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-17 17:34

Västervik blev en betydligt svårare nöt att knäcka för Vimmerby än vad det såg ut på pappret. Vimmerby fick inte spelet att stämma samtidigt som gästerna kämpade febrilt och vägrade att bjuda på något i onödan.

Efter dryga 20 minuter kom ändå 1–0. Skyttedrottninegn Nathalie Johansson tog chansen en bit utanför straffområdet. Hon fick perfekt träff och kunde se bollen gå in utom räckhåll för målvakten.

undefined
Nathalie Johansson

– Det är skönt att ha en spelare med hennes målsinne i laget. Hon behöver inte så mycket för att ta chansen, sa Rinaldo som fick se sitt lag gå till halvtidsvila med 1–0.

– Vi kom inte alls upp i nivå spelmässigt så långt. Jag vet inte om det beror på nervositet eller vad det kan vara. 

undefined
Elin Lindqvist VIF

Tränaren hade en förhoppning om en scenförändring i andra halvlek. Vimmerby vaskade visserligen fram en del chanser, men brände dem. Å andra sidan var Västervik aldrig riktigt nära att kvittera heller.

– Försvarsmässigt och spelmässigt gjorde vi en bra insats med tanke på förutsättningarna. Med tanke på att vi hade en del småskavanker så stod vi upp bra, säger Västerviks tränare Fredrik Walfredsson.

– De hade nog två chanser totalt på hela matchen, så det kändes ändå under kontroll. Vi får ta med oss tre viktiga poäng, men spelmässigt krävs bättring nästa gång.

undefined
Frida Pöder provar skott.

Då ställs Vimmerby mot Lindö borta.

– Då står värdefulla poäng på spel. Vill det sig väl kan vi säkra nytt kontrakt då.

Mia Anspach
Mia Anspach
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om