Vimmerby körde över serietvåan

Glad midsommar, Vimmerby IF. 3-1 mot Tvååker var ett övertydligt styrkebesked - och en typisk, klassisk VIF-mangling. - Spelar vi såhär slår vi alla lag i serien, sa matchens främste Johan "JC" Carlsson.

Magnus Eriksson var den som spräckte nollan när Vimmerby tog en viktig hemmaseger mot topplaget Tvååker med 3-1.

Fotboll2011-06-23 06:22

Det är något speciellt med det här laget. Varje gång man tror att nu, nu är de illa ute klämmer Vimmerby IF fram det allra bästa de har.
Serietvåan kom till Vimarvallen. De åkte hem med en närmast genant utskåpning. 3-1 borde ha varit det dubbla.
- Fantastisk fin fotboll från Vimmerby IF idag. Vi trodde på det och tog kampen. Vi klär av dem, sa en med rätta mäkta belåten VIF-coach i Tommy Svensson Pöder.

Tog kommandot direkt
VIF borrade ned fötterna i backen från första sekunden. Rejält. Bryskt. Vägvisande.
Under första halvlek slutade i stort sett varenda närkamp på samma sätt: en gul spelare vann den. Hemmalaget formade precis den matchbild som passar dem allra bäst. Vunna närkamper - och så sylvassa omställningar.
- Idag jobbade vi som gamla VIF. Vi spelar ut dem stundtals och när vi spelar såhär slår vi inte så många långbollar, tyckte "JC".
0-0 efter 20 minuter kunde ha varit 3-0. "JC":s skott blockades, Rickard Thuresson brände friläge, Jimmi Gustavsson sköt över, Johan Lundin nickade utanför. Chanser saknades inte.
I 24:e minuten kom så det välförtjänta ledningsmålet. Jimmy Svensson vände över på "Thure" som gick igenom två man och fick iväg ett skott. Bortakeepern Joakim Dahlberg räddade, men inte bättre än att Magnus Eriksson kunde raka in returen. 1-0.

"Thure" het
Tolv minuter senare small det igen. Återigen bröt "Thure" fram - som stundtals såg ostoppbar ut - och efter en grymt strong prestation kunde han rulla in 2-0.
Tvååker hade ingenting. Nada. Blankt som minnena från en midsommarfest.
Dominansen fortsatte efter paus. Lagdelarna blev något mer utdragna - men VIF vann fortfarande närkamperna och bjöd publiken på ett antal läckra kombinationer.
- Det irriterar mig mycket. De får vinna andrabollar och varenda boll i straffområdena, sa bortatränaren Stig Kristiansson.
Gustavsson missade nära mål, Simonsson sköt över och"Thure" hade en handfull lägen. Ska man klaga på något är det effektiviteten.
- Synd att vi inte får göra fler mål. Vi kladdar lite för mycket, sa Svensson Pöder.
Matchavgörande 3-0 lät vänta till den 75:e minuten. Äntligen fick VIF göra mål på hörna. Johan Lundin tryckte in bollen på - just det - bortre stolpen.