Vimmerby kryssade igen trots pangstart: "Bästa halvleken"

Bästa halvleken för säsongen. Det tyckte tränaren Fredrik Falkevall om Vimmerby IF:s insats under de första 45 minuterna borta mot Nässjö. "Men det var retligt och missvisande att vi släppte upp dem till 2–2. Insatsen var värd med än en poäng", sa han.

Joakim Storm gav Vimmerby IF ledningen mot Nässjö i en match som slutade 2-2.

Joakim Storm gav Vimmerby IF ledningen mot Nässjö i en match som slutade 2-2.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-26 22:14

Vimmerby IF briljerade från start i den tuffa bortamatchen mot Nässjö som låg i division 2 förra säsongen.

Redan efter fyra minuter small det och Joakim Storm gav VIF ledningen med 1–0.

– Oskar Stejdahl hittade in med en riktigt fin passning som skar in mot bortre där "Jocke" dök upp. Riktigt snyggt anfall.

Knappa kvarten senare var det dags igen. Simon Larsson kom löpande in i straffområdet och mötte upp bollen perfekt fram till 2–0.

– Vi hade bud på ännu mer och kunde mycket väl ha stängt matchen där, sa Falkevall som var besviken över att Nässjö kom ikapp till 2–2 innan halvtid.

undefined
Simon Larsson gjorde Vimmerbys andra mål.

– Vi får en straff emot oss som kändes lite billig och sedan slarvar vi och låter dem göra 2–2 där jag tyckte att det såg ut som misstänkt offside. Vi borde ha haft ledningen efter att ha gjort vår bästa halvlek för säsongen.

I andra blev det mer Nässjö spelmässigt. 

– De vann lite mer dueller och fick bättre tryck på oss. Sedan skapar de inga direkt solklara målchanser och vi håller emot och krigar på riktigt bra. På ett sätt finns det väl ändå en rättvisa i oavgjort i och med att lagen hade var sin halvlek. Dessutom är Nässjö ett av seriens bästa lag och det är bra att ta en poäng mot dem borta.

Vill du lyfta fram någon enskild spelare?

– Nej, det hade känts fel för hela laget är otroligt taggade och gör sitt jobb.

Noterbart är att Haris Dreco fick sin tredje varning och är avstängd nästa match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!