Vimmerby IF mot Gullringens GoIF i "cupfinalen"

Nu, drygt en månad senare är det dags för Vimmerby IF och Gullringens GoIF att göra upp om det. Finalen i Vimmerby Tidning Cup. "Det är en riktigt bra värdemätare för oss", säger VIF:s tränare Patrik Gunnarsson och får medhåll av Peter Magnusson i Gullringen.

Patrik Gunnarsson och Peter Magnusson är tränarna för finallagen.

Patrik Gunnarsson och Peter Magnusson är tränarna för finallagen.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-07-27 16:00

Denna finalmatch skulle spelats i juni men då hade Gullringen svårt att få ihop ett spelbart lag. Därför flyttades matchen framåt i tiden och nu är det alltså dags på Gullemon för en direkt avgörande final.

Patrik Gunnarsson, tränare Vimmerby IF

Vimmerby har spelat 1-1 mot IFK Tuna och vann sin premiär mot Södra Vi IF med 3-1. För att de ska vinna cupen måste morgondagens match sluta med seger för VIF som inte legat på latsidan.

– Vi spelade ju pokalen i helgen och haft träning igår och ikväll (tisdag) ska vi ha ytterligare en träning så vi är i fas inför seriespelet nästa vecka. 

Nu är det cupen som väntar under onsdagen. Men den har sin viktiga roll.

– Ska man vara ärlig så förbereder vi mer inför seriespelet än cupfinalen. Däremot kommer den lägligt inför premiären. Men alla matcher man spelar vill man ju vinna och det är alltid kul att spela derby. 

Det här är Vimmerbys bild av Gullringen.

– Det är ett välspelat lag med tradition. En fin arena med fin plan så det är alltid kul att åka dit och spela. De har tunga forwards så det är en bra värdemätare för oss. 

Och matchbilden?

– Det beror helt på vad vi och Gullringen kommer dit med. Vi ska göra en bra match och följa matchplanen bättre än mot Kisa där vi föll i andra. 

Någon trupp är inte spikad än utan Patrik kommer ta med en femton-sexton aktörer.

Peter Magnusson, tränare Gullringens GoIF

Gullringen är obesegrade. Efter 7-0 mot Södra Vi IF och lite blygsammare siffror mot IFK Tuna där det blev seger med 3-1 har de full pott poängmässigt. Peter tycker också morgondagens match är viktig.

– Det är en riktigt bra värdemätare och genomkörare för oss. Det är den första av två träningsmatcher för oss innan seriespelet drar igång den 6:e augusti. Så det är perfekt att få bryta träningen med lite matchsspel. 

Matchen värderas högt.

– Det är kul att spela mot Vimmerby. Det är ett bra lag och det lär bli en tät drabbning med mycket kamp och härligt spel. 

Trots att Gullringen varit obesegrat i cupen är inte cupsegern prio ett. 

– Det viktigaste är prestationen utan att vi går i rätt riktning. Men såklart är det en bonus att vinna cupen vilket vi såklart vill.

Vi sänder matchen på onsdag kväll med start 18:45 på www.vimmerbytidning.se.

Under onsdagen är det final i Vimmerby Tidning Cup.
Under onsdagen är det final i Vimmerby Tidning Cup.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!