Vimmerby på anfallsjakt: "Helt klart ett seriöst intresse"

Vimmerby IF kan vara på väg att knyta till sig Västerviks FF:s storväxte anfallare Hjalmar Grahn. Den 21-åringe anfallaren (fyller för övrigt år i dag) har tränat med division två-klubben den här veckan. – Från vår sida är det helt klart ett seriöst intresse, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson

Vimmerby IF kan vara på väg att knyta till sig Västerviks FF:s storväxte anfallare Hjalmar Grahn.

Vimmerby IF kan vara på väg att knyta till sig Västerviks FF:s storväxte anfallare Hjalmar Grahn.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2017-01-13 13:28
I Elitfyran har reslige Hjalmar Grahn gjort sig känd som en svårstoppad boxspelare och målskytt. Det har gjort att division två-klubben Vimmerby IF har haft ögonen på honom en tid.
När VIF drog igång sin träning den här veckan fanns Hjalmar på plats.
– Ingenting är klart än, vare sig åt ena eller andra hållet. VIF och VFF har en bra dialog och tanken är att jag ska träna lika mycket med båda klubbarna nu under vintern, berättar Hjalmar.
– Jag är sugen på att ge fotbollen en riktig chans, men eventuellt ska jag börja plugga efter sommaren, så vi får se hur det blir. Mycket är oklart ännu, säger Hjalmar Grahn

Från Vimmerby IF:s sida gör man ingen hemlighet av att man gärna ser den målfarlige VFF:aren i sin trupp till kommande säsong.
– Vårt intresse är seriöst. Vi har haft kontakt med Hjalmar tidigare, men då har det inte riktigt passat, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.
– Hjalmar har varit med oss och tränat den här veckan och han såg väl ut som i stort sett alla andra – ganska otränad, skrattar ”JC”.
Hjalmar Grahn garvar gott när han får höra omdömet.
– Det stämmer helt och hållet. Det är nog välbehövligt med den stenhårda träning som drar igång nu. Det inledande hit-passet med VIF var helt galet.

Johan ”JC” Carlsson berättar om ett lite annorlunda upplägg av försäsongen jämfört med tidigare år.
– Nu är det antingen eller som gäller – det går inte att göra något halvdant och vi kommer inte ge spelarna chansen att minska intensiteten på träningarna under en enda sekund.
– När väl serien drar igång måste vi få till ett helt annat press-spel än tidigare och då kommer det krävas ordentliga lungor. Därför kör vi hårt från början – det tjänar vi på i längden, säger ”JC”.
Dina tankar om Hjalmar Grahn då?
– En väldigt intressant spelare, inte minst tack vare sin längd. Jag är 191 centimeter lång, men när jag står bredvid honom kände jag mig kort, skrattar JC.
– Jag hoppas såklart att han vill och kan satsa fullt ut. Mellan klubbarna är det inga konstigheter, säger VIF-tränaren.
Hjalmar Grahn har de två senaste säsongerna gjort tolv mål för Västerviks FF i Elitfyran.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!