Vimmerby räckte inte till

Rickard Thuresson fick göra mål igen. Men Vimmerby IF förlorade - igen. Lindome vann rättvist, 3-1. - Vi mötte ett bättre lag. Så enkelt är det, säger Tommy Svensson Pöder.

Fotboll2011-05-30 06:43

Vimmerby IF fick inget vänligt mottagande i Göteborg. Redan efter en minut gav Niklas Solberg Lindome ledningen på straff. Domslutet blev omdiskuterat. Johan Holmbergs ersättare Jim Halvorsen gick in bryskt, men inte ojuste.
- Det var ett konstigt domslut som satte oss i gungning. Jim löper med och är först på bollen.
VIF skulle dock återhämta sig snabbt. I sjunde minuten fick Rickard Thuresson äntligen göra säsongens första spelmål. "Thure" snappade upp en retur och sköt 1-1.

Gick i fällan
En blixtstart på matchen, men spelmässigt var det här Lindomes dag. Hemmalaget imponerade med ett explosivt omställningsspel - och ett naivt VIF gick i fällan alltför ofta. VIF tvingades ställa upp med en ny startelva. Nytt mittbackspar, nytt innermittfält. Lösningen för att täcka brister i samspelthet är enkelhet - men VIF försökte med svårighet.
Det straffade sig.
- Det finns tre aspekter i den här matchen. Vi fick ändra för mycket, vi möter ett bättre lag och bjuder på tre dyngmål.
Bortalaget hade 1-1 med sig till paus, och öppnade andra strålande. Men sedan hände något. VIF började slarva, spelade nonchalant och var långt ifrån distinkt nog i eget straffområde. Under tiden avgjorde Lindome matchen.
2-1, genom Alexander Ask, kom på en flipperliknande hörna, och utgör ännu ett tecken på att VIF:s spel i de bägge straffområdena måste höjas omedelbart och markant.
- Det ska bli bättre. Vi får inte bort bollen och är inte där. Man måste hänga av sig en lite skitigare kostym än vad vi gjorde. Man måste gå in i skiten som lag.