VIMMERBY TIDNING AVSLÖJAR: Gullringen vann kampen om vasse yttern

Nu har Södra Vi IF:s snabbe yttermittfältare Adrian Mathiasson bestämt sig. I konkurrens med främst Hultsfreds FK vann Gullringens GoIF dragkampen om honom. – Det känns helt rätt för mig, säger han.

Foto:

Fotboll2016-11-29 10:38

När Södra Vi IF åkte ner i division sex i höstas var det ingen större skräll att man skulle få svårt att behålla Adrian Mathiasson. Men sin snabba och kraftfulla spelstil, samt framför allt utrustad med en av traktens bästa vänsterfötter, utgör den 20-årige yttermittfältaren en ganska sällsynt spelartyp på lokal nivå.

Division fyra-laget Hultsfreds FK har varit och ryckt i Mathiasson, men det blev alltså HFK:s seriekollega Gullringens GoIF som valet till slut föll på.

– Skönt att äntligen ha bestämt sig. Det känns som rätt steg att ta och jag ville ta chansen att testa lite högre upp. Att vi i Södra Vi åkte ur femman och att Gullringen är kvar i fyran var det som avgjorde. Gullringen ligger geografiskt bättre till än Hultsfred och jag känner många av killarna där – det kändes mer naturligt, säger Adrian.

Den gångna säsongen fick Mathiasson till viss del förstörd av krånglande ljumskar och en ond rygg, men det är skador som är på väg att rätta till sig.

– Ryggen är lite till och från, men ljumskarna känner jag inte något av längre.

Nu väntar en lång försäsong med träning på en liten annan nivå än vad Adrian är van vid.

– Jag har varit och testat med Gullringen några veckor och det är ett helt annat tempo. Just tempot tillsammans med konditionen och spelförståelsen är väl det jag hoppas kunna förbättra mest.

– Och så högerfoten. Så att jag kan använda den till annat än att bara stödja mig på, skrattar Adrian Mathiasson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!