Ren utklassning av Vimmerby i toppmötet

Lindö hade släppt in sju mål på sju matcher. Mot Vimmerby i lördags fick de släppa sex förbi sig. "Det var den bästa matchen vi gjort på flera år", sa VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 6–0-vinsten.

Glädje i VIF-lägret efter 3-0-målet. Lindös målvakt debbar.

Glädje i VIF-lägret efter 3-0-målet. Lindös målvakt debbar.

Foto: Jimmy Karlsson

Fotboll2022-06-04 17:31

äVimmerby var inställda på en tajt match på förhand mot seriens försvarsstarkaste lag. Målglada VIF fick en perfekt start då Greta Koponen gjorde 1–0 efter en frispark i sjunde minuten. Hemmalaget fortsatte spela på bra sen och fick till slut det viktiga 2–0 innan halvtid genom Frida Pöder.

– Det kändes väldigt skönt att vi fick in det målet. Vi hade gjort en bra första halvlek och förtjänade att leda med mer än ett mål. Vi tog ett bra snack i halvtid också och fokuserade på vissa moment som vi skulle göra bättre i andra.

undefined
Nathalie Johansson driver fram på vänsterkanten.

Vimmerbytjejerna kom ut starka i andra halvlek och öste på framåt, men utdelningen uteblev. Lindö var heller inte helt oävna i sina attacker och VIF-målvakten Allis Nilsson fick göra ett par kvalificerade räddningar. 

Dryga kvarten från slutet lossnade målskyttet för VIF. Skyttedrottningen Nathalie Johansson visade vägen med 3–0. Sedan följde 4–0 av Frida Pöder, 5–0 av Nathalie Johansson och spiken i kistan i slutminuten av Svea Backstad.

6–0 hemma mot Lindö och ett resultat som få hade trott på förhand.

– Nej, det hade jag aldrig kunnat drömma om. Men så här i efterhand känns det ändå som siffror i underkant. Vi hade flera fina lägen utöver målen, sa en stolt VIF-tränare efter matchen.

undefined
Glädje i VIF-lägret efter 3-0-målet. Lindös målvakt debbar.

När det gäller spelarkritik så hade Rinaldo svårt att lyfta fram enskilda spelare utan hyllade hela laget.

– Jag kan inte minnas att vi har gjort en så bra match på många år. Det var en ren njutning att stå vid sidlinjen. Alla 14 spelare som vi använde idag presterade på topp, sa han.

Offensiven ska förstås hyllas lite extra. Tränaren gjorde en justering i laget där Tyra Andersson och Frida Pöder bytte plats. Det föll väl ut.

– Ja, Frida och Nathalie har ett väldigt fint samspel på topp. Sedan fungerade Tyra väldigt bra på kanten också. Hon kom igenom och slog många inlägg. Det var precis det vi ville se i spelet.

VIF tog över serieledningen för stunden med två matcher fler spelade än Kenty. 

– Det är skönt att vi får lite marginal i tabellen. Vi ska absolut försvara vår plats bland de tre främsta.

Kommande vecka väntar dubbla matcher för VIF. I cupen på onsdag och seriematch till helgen.

– Formen är på topp får man konstatera. Vi får se hur vi formerar laget mot Växjö borta i cupen på onsdag.

Bollen i mål betyder 3-0 till VIF. Målskytt Nathalie Johansson.
Bollen i mål betyder 3-0 till VIF. Målskytt Nathalie Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om