Vimmerby vägde tyngst i derbyt

Vimmerby var större, starkare och tyngre, framför allt i straffområdet. Det blev avgörande i derbyt mot Kisa som VIF vann med 2-1, men det var en seger i underkant efter att hemmalaget radat upp bra lägen i andra halvlek.

Jesper Lätt avgjorde på egen hand derbyt mot Kisa med två mål inom loppet av tio minuter i första halvlek. Marcus Johanssons reducering hjälpte inte, utan Vimmerby gick segrande ur striden med 2-1.

Fotboll2009-05-04 06:19

VIF hade Jesper Lätt - Kisa målvakten Simon Scott.
Derbymatchens två starkast lysande stjärnor där Jesper Lätt lämnade planen som segrare i duellen med sina två mål, men han var också den enda Vimmerbyspelare som lyckades överlista Kisa-keepern.
Gästerna stretade emot bra och gav Vimmerby en rejäl match, men i andra halvlek höll de sig kvar tack vare Simon Scott som radade upp den ena fenomenala räddningen efter den andra.
Vi backar bandet nittio minuter och tar det från ruta ett.
Vimmerby inledde matchen något darrigt och när tränaren Tommy Svensson-Pöder skrek från sidlinjen efter tio minuter att "nu har vi tittat färdigt, det är dags att börja jobba", var det ganska talande för matchbilden.
Kisa började bäst och skapade faktiskt mer till en början.

"Jeppe" x 2
Vimmerbys högerytter Sebastian Svensson visade på fina intentioner tidigt och var också inblandad i matchens första mål där Jesper Lätt tryckte bollen i nät.
Svensson spelade upp bollen till Jimmi Gustavsson som kom runt backen och inspelet letade sig efter några studsar hit och dit fram till Jesper Lätt.
- Bollen damp ned strax bakom mig och backen kom snett bakom. Så jag kunde bara vända om och dunka in den, förklarar han.
Bara minuter senare skrev samme man in sig i målprotokollet på nytt.
Vimmerby fick en frispark och Jesper Lätt lossade ett skott som tog olyckligt på en Kisaback och totalt ställde Simon Scott i målet.
- Första halvlek kändes det inte riktigt som jag kom in i matchen. Jag hade inte så mycket att göra och på målen var jag rätt chanslös, säger Scott uppgivet.