Vimmerby vann igen – smak på mexikanskt i sista matchen

Tidigare har vi rapporterat om Vimmerbys P16-lags äventyr i Göteborg. Där ställer de upp i den prestigefyllda fotbollsturneringen Gothia Cup. Nu är det klart att VIF spelar vidare i A-slutspelet efter en ny vinst under tisdagsförmiddagen. Detta efter 4–2 mot Sandåker. "Jätteskönt att det har gått så bra", säger tränaren Daniel Abenius.

Vimmerby IF:s P16-lag efter sin andra seger mot Sandåkerns SK i Gothia Cup.

Vimmerby IF:s P16-lag efter sin andra seger mot Sandåkerns SK i Gothia Cup.

Foto: Annabia Nilsson

Fotboll2024-07-16 14:56

Världsstjärnan från Vimmerby, Kosovare Asllani, har vunnit Gothia Cup med VIF. I år kanske det är Vimmerby IF:s tur igen, vem vet? Självklart är det för tidigt att förutspå hur det ska gå för VIF:s P16-lag, men oj vilken start de har haft på turneringen.

I första matchen besegrade man det isländska laget Vikingur från Reykjavik med 3–2. I mötet så gjorde Edwin Holm två mål och Adam Elebring satte det vinnande målet.

Under tisdagen ställdes de mot Sandåkerns SK, ett lag från Umeå. 

Hur gick det då för de fotbollsspelarna i den andra matchen? Jo, de vann och på ett mycket övertygande vis med 4–2. Målen gjordes av Edwin Holm, Adam Elebring, Ali Alsemi och Ville Abenius.

– Vi var ganska överlägsna och hade bud på flera mål där två stolpskott och ett i ribban var marginalerna. Jag tycker resultatet speglade matchen bra och vi var välförtjänta av vinsten, säger Daniel Abenius.

Nu är grabbarna klara för A-slutspel där de kan ställas mot lag från Island, Norge, USA eller Sverige. Men först är det mexikanska Real Sociedad Chihuahua som väntar i sista gruppspelsmatchen, vilket blir en betydelsefull gruppfinal och kommer avgöra vem som slutar etta i gruppen. 

– Det blir ju förstås spännande för oss alla att möta ett lag som inte ligger inom Europas gränser, det är väl lite av charmen med Gothia, säger en mycket nöjd Daniel Abenius.

Matchen mot mexikanarna avgörs under onsdagen. 

undefined
Kosovare Asllani har också spelat Gothia Cup och ansågs som en av turneringens största talanger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!