Kostsam förlust för VIF: "Lite väl uddlöst"

Vimmerby IF var aldrig riktigt nära att få med sig poäng från den viktiga streckmatchen mot Hemgårdarna. Gästerna fick 2–0 tidigt i andra halvlek och försvarade ledningen framgångsrikt trots att de fick avsluta med en man mindre. "Det var lite väl uddlöst från vår sida", sa Vimmerbytränaren Patrik Gunnarsson.

Hemgårdarnas Fadel Youssif gjorde 2-0 i början av andra halvlek mot Vimmerby.

Hemgårdarnas Fadel Youssif gjorde 2-0 i början av andra halvlek mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-23 15:36

Det var viktiga poäng på spel mellan två lag som krigar för att undvika negativt kval i slutskedet av serien. Efter en avvaktande inledning öppnade matchen upp sig då Hemgårdarna tog ledningen efter 20 minuter genom kvicke forwarden Mohammed Ali.

– Vi hade ganska bra koll hur de ville spela, men släppte till ett läge och det kostade direkt, sa Patrik Gunnarsson som ändå fick se sitt lag avsluta psotivt före halvtid.

– Vi fick till ett par halvchanser i alla fall.

Fem minuter in i andra halvlek skulle det visa sig att släkten var värst. VIF-fostrade Fadel Youssif löpte igenom efter en fin kombination och gjorde 2–0. Även om en del ville haft det till offside.

– Jag är inte helt säker själv, men det gäller att spela till domaren blåser, sa Fadel Youssif vars lag fick avsluta med en man kort sista halvtimmen drygt efter att Daniel Dag dragit på sig en andra varning.

Trots det lyckades inte VIF få till någon riktig forcering utan föll med 2–0.

– Hemgårdarna hade ett riktigt vasst mittbackspar och höll ihop sitt försvar riktigt bra. Samtidigt var vi lite väl uddlösa och får erkänna oss besegrade.

VIF är nu bara två poäng före Lindö som ligger på kvalplats. Segrar mot Västervik borta och Haga hemma i de två sista omgångarna räcker ändå för att säkra kontraktet.

– Vi ska göra en bra träningsvecka och fokusera på VFF sen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!