Vimmerby vill ta chansen mot Tjust

Vimmerby IF har chansen att jämna ut toppstriden i division 2 om de besegrar Tjust på bortaplan i derbyt. "Vi har fått en chans och det gäller att ta den", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Mikael Rinaldo ser fram emot helgens derby mot Tjust med Vimmerby IF.

Mikael Rinaldo ser fram emot helgens derby mot Tjust med Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-04 10:00

Vimmerby har blandat och gett på sistone där förlusten mot Eksjö borta med 5–3 var ett riktigt bottennapp. Laget studsade dock tillbaka snabbt och besegrade Vetlanda hemma med 5–0 senast.

– Vi hade en riktig dipp mot Eksjö, men fick visa senast att vi kan så mycket bättre. När Tjust dessutom slog Eksjö senast öppnade serien upp sig så att vi fick en chans att komma in i matchen igen om vi lyckas besegra Tjust, säger Mikael Rinaldo och fortsätter:

– Varje poäng blir ju så oerhört viktig i en enkelserie med nio matcher. 

Någon vidare derbykänsla har Rinaldo inte inför mötet med Tjust, men han tror ändå att det kommer att bli en sevärd kamp.

– Den där rivaliteten mellan klubbarna finns väl inte riktigt eftersom vi ofta har varit högre upp i seriesystemet och mest mött Tjust med vårt B-lag. Nu verkar Tjust ha något riktigt bra på gång med ett starkt lag med flera duktiga spelare. Dessutom känner många av spelarna varandra privat så det finns många interna matcher i matchen. Det gäller dock för oss att fokusera på att göra vårt jobb och se upp med deras målfarliga spelare, säger han.

Det blir en ändring i spelartruppen jämfört med senast för VIF.

– Agnes Karlsson är på landslagsläger och utgår. Vi tar med Jessie Eriksson och Tyra Andersson istället som är två andra unga förmågor med mycket fotboll i sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!