Vimmerby vill tillbaka till vinnarspåret – har fortfarande chansen

Förlusten i seriefinalen borta mot Smedby AIS sved rejält. Vimmerby fick finna sig i att bli passerat av just Smedby i tabellen. På söndag väntar Lotorp hemma. Ett lag VIF ska besegra. – Det ska bli jäkligt skönt att få spela hemma igen. Det var ett tag sedan sist, säger Vimmerbys tränare Daniel Ohlsson.

Det var ett tag sedan sist. I helgen spelar Vimmerby IF på hemmaplan igen. Laget måste förmodligen vinna mot Lotorp för att chansen till serieseger fortfarande ska finnas kvar.

Det var ett tag sedan sist. I helgen spelar Vimmerby IF på hemmaplan igen. Laget måste förmodligen vinna mot Lotorp för att chansen till serieseger fortfarande ska finnas kvar.

Foto:

Fotboll2017-09-24 06:00

För att chansen till serieseger fortfarande ska finnas kvar, så tyder det mesta på att Vimmerby måste vinna hemma mot Lotorp. 
VIF är en pinne bakom Smedby, som har en tuff och svår bortamatch mot Tranås/Torpa.

Men det före detta elitlaget Lotorp är inte ett lag som det bara går att ”städa” av hur lätt som helst. Sedan storförlusten mot just Vimmerby i början av juni, har östgötarna spelat åtta jämna matcher. 
– Vi vann mot dem borta med 8-1. Rent krasst är det inget dåligt lag och dom har allt att vinna, säger Daniel Ohlsson och fortsätter:
– Det går verkligen inte att bara gå ut och ställa ut skorna och tro man ska vinna. Det krävs hårt jobb och bra attityd. 

VIF-tränaren är nöjd med förra helgens seriefinal, trots förlusten: 
– Jag tycker att vi gör en bra match. Det finns många bitar vi kan ta med oss därifrån. 

Vilka?
– Vi är stabila bakåt och släpper inte till många chanser. Framåt har vi flera kvalificerade lägen.
– Det är bara att försöka bygga vidare från den prestaton. Det är bara tråkigt att det skulle låsa sig när vi hade våra målchanser. 

För första gången på över en månad spelar Vimmerby IF på hemmaplan. Detta efter fyra raka bortamatcher. 
– Vi är starka här och det ska bli skönt att spela hemma igen. 

Vimmerby har idel segrar på Skobes Arena, utöver 0-0-matchen mot Linköping/Kenty.

Tre omgångar återstår för Vimmerbys vidkommande: Lotorp (h), Tinnis (b) och Studenterna (b).
–  Vi har fortfarande chansen att vinna serien. Vi måste tro på det och göra vad vi kan, säger Daniel Ohlsson. 
Speedige ytterbacken Mia Anspach kan inte vara med mot Lotorp. Amanda Lundberg tar hennes plats som ytterback och Brendah Henrysson tillkommer i truppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!