Vimmerbys jakt på "Europaspel" fortsätter ikväll: "Spännande"

Det börjar dra ihop sig i Toyota Cup (Smålandscupen). Nu återstår bara 32 lag i turneringen. Vimmerby IF är ett av dem. I kväll ställs de mot förra årets seriemotståndare, Hvetlanda GIF på bortaplan.

Anton Brorsson och Olle Carlsson är två av Vimmerbys spelare som ska försöka lotsa laget vidare till 16-dels final i Smålandscupen i kväll.

Anton Brorsson och Olle Carlsson är två av Vimmerbys spelare som ska försöka lotsa laget vidare till 16-dels final i Smålandscupen i kväll.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-21 15:00

– Det ska bli kul och jättespännande. Vi ser det här lite som en bonusmatch att få möta ett bra lag från fyran. Det är roligt för våra unga killar att få såna här matcher, säger David Lindgren, som är en av ledarna i det här cupmötet. 

VIF ställer upp med ett mixat lag av unga talanger och spelare från A-truppen. 

A-tränaren Fredrik Falkevall säger så här om matchen:

– Vi jobbar hela tiden med att sätta vårt spel. Vi är långt ifrån klara, men jag tycker ändå att vi tar steg. Mycket handlar om att få så mycket automatiserat som möjligt när det gäller presspel, återerövring och positionsspel.
Hvetlanda GIF ligger på sjunde plats i sin division fyra-serie och har lika många poäng (10) som Gullringen. De har också en bonusstraff mot Vimmerby. 

VIF-truppen: Edvin Johansson, Theo Zeylon Thoresson, Arvid Eckerstig, Hassan Mohammed, Jakob Hultqvist, Pontus Kägu Bragsjö, Anton Brorsson, Olle Carlsson, Edwin Holm, Ville Abenius, Selatin Shaljani, Alfred Nyman, Richard Quimbay, Amrou Kzebra, Khalid Ali, Ali Alsameai, Vilmer Krantz. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!