Vimmerbys sköna start: "Ger aldrig, aldrig, aldrig upp"

En match med så många ingredienser utspelade sig på Arena Ceos under lördagen. Till sist var det Vimmerby IF som fick jubla efter att ha besegrat Hemgårdarnas BK med 3–2. En match som avgjordes på övertid. "Det är en jäkla glädje", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Vimmerby IF fick fira stort. Laget besegrade Hemgårdarnas BK i seriepremiären. Bilden är tagen efter Ahmed Tarabeihs kvitteringsmål.

Vimmerby IF fick fira stort. Laget besegrade Hemgårdarnas BK i seriepremiären. Bilden är tagen efter Ahmed Tarabeihs kvitteringsmål.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-06 16:56

Kontroversiella mål, misstänkta straffsparkar, stenhårda närkamper, förödande målvaktsmisstag och matchavgörande hörnmål på stopptid. Ja, ni förstår att de drygt 300 åskådarna fick valuta för sina pengar.

1–0 kom för Hemgårdarna, som möjligen borde blivit avblåsta innan efter att ha dragit ned en VIF-spelare i samband med en djupledsboll. 1–1 kom sent i första halvleken genom Ahmed Tarabeih. Han utnyttjade HBK-målvaktens naiva spel med fötterna, snodde åt sig bollen och satte kvitteringen.

I andra halvleken fick dock VIF återigen se sig ligga under. Qumil Alho höll sig framme igen och gjorde 2–1 för HBK.

Men sen. Vimmerby behövde såklart göra något åt situationen och skickade upp det tunga gardet på topp. Både Rickard Thuresson, som agerade mittback i matchens inledning, och Ilhan Jejna, som ersatte just nämnda Thursesson, klev upp i offensivt straffområde och började stångas. 

Det gav också utdelning. Jejna, som nyss gjorde comeback efter långtidsskada, fick in 2–2 efter en höjdboll från långt håll, vilket var resultat av en målvaktstavla. Då var vi uppe i de tidiga stopptidsminuterna.

Men matchens klart högsta decibel-nivå kom i matchminut 96. För då klev Knut Gunnarsson upp och knoppade dit segermålet i samband med en hörna, och vild glädje utspelade sig. 

undefined
Fredrik Falkevall, VIF-tränaren, var såklart glad efter matchen.

VIF-tränaren Fredrik Falkevall var likt de flesta andra ganska uppspelt efter matchen, men han försökte sig ändå på en analys efter den oerhört sköna premiärsegern.

– Haha, det är svårt direkt efter... Adrenalinet är rätt högt. Men om jag ändå försöker tycker jag vi hade bättre press på dem i första, det tappade vi lite i andra. På slutet gör de det trångt och då måste vi skicka forceringsbollar. Men den största känslan nu är såklart en jäkla glädje, säger Falkevall och fortsätter: 

– Det är så skönt att få en bra start, det är viktigt. 

Det är ett förväntat topplag ni besegrar. Det måste gett många bra svar?

– Jag håller med. Och just det att vi aldrig, aldrig, aldrig ger upp. Vi kämpar ända in på övertiden och sätter dit den. Sånt där har man med sig framåt. Då känner man: "Vi kan göra det". Om vi har underläge kan vi vända, och även mot bra lag.

Fredrik Falkevall tyckte alla i laget gjorde en stark insats. Men han lyfter också fram Selatin Shaljani och Ahmed Tarabeihs hårda arbete i "kedjan". 

Vimmerby-Hemgårdarna: 3–2

Mål, Vimmerby: Ahmed Tarabeih, Ilhan Jejna och Knut Gunarsson.

Mål, Hemgårdarna: Qumil Alho (2).

Publik: 301 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!