Jonna om landslagslägret: "Kul och spännande"

Samling med blågult för landslagsläger på klassiska Bosön. Det fick Jonna Eriksson uppleva den gångna helgen då hon var en av 46 spelare i F16-landslaget som var kallade av förbundskaptenen. "Det var väldigt kul och spännande", säger hon.

Vimmerbytjejen Jonna Eriksson deltog på ett läger på Bosön med F16-landslaget nyligen.

Vimmerbytjejen Jonna Eriksson deltog på ett läger på Bosön med F16-landslaget nyligen.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2022-11-30 16:05

Det var andra gången som Vimmerbytjejen fick chansen på ett landslagsläger. Förra hösten var Jonna Eriksson tillsammans med klubbkamraten Agnes Karlsson i Göteborg på läger och fick chansen att visa upp sig bland de främsta i sin årskull födda 2006.

– Det var skönt att ha den erfarenheten med sig så det var inte lika nervöst den här gången, säger Jonna Eriksson.

I helgen hade förbundskapten Lotta Hellenberg kallat 46 spelare. De var samlade på Bosön utanför Stockholm från torsdag till söndag förra veckan.

– Det var många duktiga spelare med som jag känner en del sedan tidigare. Vi genomförde flera träningspass och spelade även träningsmatcher mot AIK:s A-lag och F19-lag. 

Hur gick det för dig?

– Det kändes helt okej. Jag fick spela yttermittfältare istället för centralt som jag är mer van vid. Responsen jag fick av ledarna var att jag var bra på att utmana en mot en. Däremot behövde jag jobba på mitt spel när jag kommer felvänd med bollen.

Lägret ligger till grund för nästa samling i januari där truppen ska bantas till 20 spelare som ska spela en landskamp.

Tidigare i höst bytte Eriksson Vimmerby till Linköping tillsammans med klubbkamraterna Agnes Karlsson och Tyra Andersson.

– Vi har spelat med F17 och F19-laget i LFC. Nu har jag också fått chansen att träna lite med A-laget. Det är stor skillnad, men utvecklande för mig som spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!