Vinicius byter Sao Paulo mot Kisa

När den brasilianske vänsterbacken Vinicius Rodriguez lämnar sitt hemland för första gången byter han Sao Paulo mot Kisa. "Det är en stor omställning, men allt känns bra så här långt", säger han.

Vinicius Rodriguez är en teknisk vänsterback som har spelat i andradivision i Brasilien i en klubb i Sao Paulo.

Vinicius Rodriguez är en teknisk vänsterback som har spelat i andradivision i Brasilien i en klubb i Sao Paulo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-06-13 19:00

För ett par veckor sedan berättade vi om Kisa BK:s planer på att ta in den brasilianske spelaren Vinicius Rodriguez. Nu har han tagit sig till Sverige och på söndagen gjorde han sin första träning på Kisa IP med laget.

Sporten får en pratstund med 22-åringen före träningen och han berättar med hjälp av Kisa BK:s andra brasse Alberis Da Silva om sina intryck så här långt.

– Det är första gången som jag är utomlands och resan i sig var såklart speciell med coronatester och den biten. Men allt har gått väl och jag är väldigt glad över att vara här, säger Vinicius.

undefined
Vinicius Rodriguez ser säsongen i Kisa som en sprängbräda för att komma till en klubb högre upp i det svenska seriesystemet på sikt.

Han har bott på hotell i Linköping ett par dagar och Alberis Da Silva har visat honom runt i stan. På söndagen var det dags att se Kisa för första gången och träna med laget som han ska spela i resten av säsongen. Efter träningen fick Vinicius flytta in i en lägenhet på orten som klubben ordnat.

– Det är många nya intryck, men jag tycker det är väldigt fint här, säger Vinicius som är född och uppvuxen i Sao Paulo som är Brasiliens största stad med 12 miljoner invånare så det blir en stor omställning att bo i Kisa för honom den närmaste tiden.

Bakgrunden till att han hamnade i klubben är att lagkamraten Alberis Da Silvas bror har varit ungdomstränare för Vinicius tidigare. Han förde dem samman och Vinicius ser fram emot att ta del av den svenska fotbollen.

– Jag hoppas kunna utveckla mitt spel och samtidigt hjälpa Kisa den här säsongen. Om det går bra är förhoppningen att andra klubbar i Sverige ska få upp ögonen för mig så att jag kan ta nästa steg och spela för en klubb högre upp i seriesystemet.

Säger man brasiliansk vänsterback så tänker många på den legendariske Roberto Carlos. Vinicius vill inte riktigt jämföra sig med honom, men han har en annan landsman som förebild på planen.

– Jag gillar Marcellos spelstil och följer honom mycket i Real Madrid som är mitt favoritlag.

undefined
Alberis Da Silva, t.v, och tränaren Greger Johansson t.h, välkomnar Vinicius Rodriguez till Kisa BK.

Kisas tränare Greger Johansson är förstås nöjd med förstärkningen Kisa fått inför seriestarten i lagets återkomst i division fyra. Räkna med att motståndarna kommer att få fullt upp med att hindra brassens framfart på vänsterkanten framöver.

– Det är jättekul att få Vinicius i laget. Hans övergång är klar så det finns inget som hindrar att han kan spela i vår cupmatch i veckan och i seriepremiären veckan därpå, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!