Vinna eller försvinna som gäller

Båda Vimmerbylagen har kvalificerat sig för A-slutspel i Gothia Cup. Blir det vinst väntar sextondelsfinal för båda lagen men blir det förlust får de packa sina väskor och åka hem till Vimmerby igen.

Nu är det vinna eller försvinna som gäller både för P18 och P16 i Gothia Cup. Foto: Privat

Nu är det vinna eller försvinna som gäller både för P18 och P16 i Gothia Cup. Foto: Privat

Foto:

Fotboll2017-07-20 08:39

Motståndet för P16-laget i första slutspelsmatchen är det amerikanska laget St. Paul Blackhawks 1. I gruppen mötte Vimmerby motståndarnas andralag, där det blev vinst med 11-0. Idag mot förstalaget väntar tränaren Pär Gustavsson en tuffare match:
– Det kommer vara stor skillnad. De har också tagit full pott så det blir en riktigt kämpig match.
När det gäller skadan på Adam Wigren så ser det lite ljusare ut.
– Svullnaden har gått ner så det blir bättre och bättre. Han ska känna på det sen innan match om det går han. Men det är inte så troligt att han kan medverka, säger Gustavsson.
Som uppladdning har laget tagit det lugnt och sparat energi samt ätit middag tillsammans. Matchen mot amerikanerna börjar vid 11:30 och den eventuella sextondelsfinalen startar vid 17:20.

För Vimmerbys P18 väntar Åkersberga i den första slutspelsmatchen. Åkersberga slutade tvåa i sin grupp efter en vinst och två oavgjorda matcher. Vinnande laget går vidare till sextondelsfinal som kommer spelas klockan 18:00 ikväll. Vi har försökt att nå ledarna i VIF P18 för en kommentar innan match men inte lyckats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!