HFK segrare i det heta rivalmötet: "Taggade"

IFK Tuna mot Hultsfreds FK. Det har blivit ett av de hetaste mötena i vår fotbollstrakt. Så även i fredags kväll – och det var framför allt ett lag som var taggat till tusen: HFK. "Vi gick ut i ett rasande tempo och ville verkligen sätta standarden", säger Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson efter 4–1-vinsten.

Matcherna mellan IFK Tuna och Hultsfreds FK har utvecklats till heta rivalmöten de senaste åren. I fredags vann HFK klart.

Matcherna mellan IFK Tuna och Hultsfreds FK har utvecklats till heta rivalmöten de senaste åren. I fredags vann HFK klart.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-05-21 12:51

När Sporten pratar med honom beskriver han känsloläget något i stil med euforiskt. Det framgår med all tydlighet att Sebasthian Svensson är mycket, mycket nöjd och glad över vad Hultsfreds FK presterade mot serieledarna. 

– Vi hade bestämt innan att vi skulle ta tag i spelet direkt och sätta stenhård press. Och det lyckades vi med. Matchplanen var att vi skulle tvinga fram misstag från deras sida. Jag tycker också att det syntes att vi var mer hungriga och ville mer än dem. 

Något som hans tränarkollega Oskar Eriksson i IFK håller med om:

– Vi blev faktiskt lite tagna på sängen av deras start. De var jäkligt taggade, samtidigt som vi var lite för bekväma och inte riktigt tog jobbet. 

Inför matchen sa Eriksson bland annat så här till Vimmerby Tidning:

– Efter fem raka vinster känns det som att folk börjar bli lite för bekväma. Det är min största uppgift, att försöka få grabbarna att hålla fokus.

Så här i efterhand hade han såklart en poäng i det resonemanget. 

– Ja, samtidigt är det inte omänskligt att det blir så här. Nu vet vi också hur jäkla tråkigt det är att förlora matcher och att vi måste ta jobbet varje match för att vinna serien. 

Trots spelövertaget gick HFK bara in i halvtidsvila med 1–0 i ryggen. 

– Det var verkligen i underkant kan jag tycka. Vi kunde haft 5–0, sa Svensson och fortsatte:

– Fortsätter vi att spela så här kan vi vinna mot precis varenda lag i den här serien. Killarna har en hög potential och det är extra kul att se våra tre 17-åringar i backlinjen mot Tuna. 

Andra halvlek blev jämnare, där gästerna gick fram till 2–0 innan Tuna reducerade. Då kom matchavgörandet kom efteråt. 

– Vi drar tyvärr på oss en onödig straff, säger Oskar Eriksson. 

Straffen togs om hand av Diego Toribio Urrutia. 3–1 blev sedan 4–1. 

Oskar Eriksson berömde målvakten Tobias Thuresson och Gustavo Borges för insatsen. Sebasthian Svensson gav plus till hela laget, där Emil Thapper och Diego Toribio Urrutia fick mest beröm. 

För IFK Tuna nätade Oskar Åberg, medan Arvid Eckerstig, Martin Johansson, Diego Toribio Urrutia och Dino Teljigovic gjorde målen för gästande Hultsfreds FK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!