Malmö FF missade chansen att gå upp jämsides med Elfsborg i den allsvenskan toppen. Poängen hemma mot IFK Göteborg – som säkrades i den sjunde tilläggsminuten – kan ändå bli guld värd. –Vinner vi resten av matcherna så vinner vi allsvenskan, säger Malmötränaren Henrik Rydström.

Klassikermötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg i Malmö slutade 2–2.

Fotboll2023-09-03 18:12

Bottenlaget IFK Göteborg var nära att skrälla till sig tre livsviktiga poäng i klassikermötet med Malmö FF på bortaplan.

Succéförvärvet Arbnor Mucolli hade nätat två gånger om, men i början av den andra halvleken hade Isaac Kiese Thelin reducerat på straff för hemmalaget.

Till slut föll även MFF:s kvittering. I den sjunde tilläggsminuten skickade försvararen Martin Olsson – som sent kastades in i startelvan för skadade Gabriel Busanello – in 2–2-bollen bakom Adam Benediktsson i bortamålet. Det blev även slutresultatet.

"Tog in en poäng"

– Jag är besviken över att inte vinner, säger Malmö FF-tränaren Henrik Rydström.

– Nu förlorade både Häcken och Elfsborg, så vi tog in en poäng. På ett sätt kan det också vara viktigt när vi summerar. Vinner vi resten av matcherna vinner vi allsvenskan, fortsätter Rydström.

Elfsborg står på 48 poäng och MFF på 46 poäng med åtta matcher kvar att spela. Häcken är trea på 44 poäng. I allsvenskans sista omgång den 12 november tar Malmö emot just Elfsborg på hemmaplan. I omgången innan ställs MFF mot Häcken på bortaplan.

– När man ser på hur dålig första halvlek vi gör och i alla fall får en poäng så kan den poängen vara viktig i slutändan, men vi är besvikna ändå. Det är inte tillräckligt bra i första halvlek, säger Isaac Kiese Thelin.

Han var inte förvånad över försvararen Martin Olssons poängräddande mål. Veteranen drog till från runt 25 meters avstånd i den sjunde tilläggsminuten och via stolpen var 2–2 ett faktum.

– Han har gjort det mycket på träning. Ska jag vara ärlig sitter den kanske nio av tio gånger när han kommer upp där, säger MFF-anfallaren.

"Väldigt besviken"

IFK Göteborg var på väg mot en fjärde raka trepoängare, men fick nöja sig med en poäng.

– Jag är väldigt besviken över att vi inte får tre poäng, men även stolt över hur vi presterar i matchen, säger Göteborgstränaren Jens Askou.

Göteborg har blott en poäng ner till AIK på kvalplats och tre poäng ner till nästjumbon Sirius.