Visade upp kidnappat barns sko: "Kom hem"

Under en presskonferens inför onsdagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Israel och Schweiz visade den israeliske lagkaptenen Eli Dasa upp en barnsko, som enligt honom tillhör en åttaårig pojke som hålls kidnappad av Hamas.

Israels lagkapten Eli Dasa visade upp en barnsko, som sägs tillhöra en av Hamas kidnappad åttaåring.

Israels lagkapten Eli Dasa visade upp en barnsko, som sägs tillhöra en av Hamas kidnappad åttaåring.

Foto: Denes Erdos/AP/TT

Fotboll2023-11-14 22:19

– Det är svårt att finna orden. Men jag tror inte att någon av er kan gissa vad historien bakom den här skon är. Skon tillhör en pojke som är fången tillsammans med sju av sina familjemedlemmar, sade Dasa, som till vardags spelar för den ryska storklubben Dynamo Moskva.

– Det här är vad som finns kvar från hans hus. Den här skon. Vi väntar på att han ska få komma hem, fortsatte Dasa innan han reste sig upp och lämnade presskonferensen.

Enligt det israeliska landslagets presstalesperson dog tre av pojkens familjemedlemmar i samband med Hamas attack den 7 oktober.

Kvalmatchen mellan Israel och Schweiz kommer att spelas i Ungern. På arenan har en banderoll med texten "Låt dem komma hem" satts upp. Texten är skriven på både engelska och hebreiska. Hamas har tagit drygt 200 personer som gisslan.

Israel har chansen att nå EM 2024, men då måste det bli seger mot Schweiz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!