Visste inte om matchen – tvingas lämna walkover

Eskilstuna skulle ta emot Linköping i svenska cupen i fotboll på onsdagen. Problemet var att hemmalaget inte kände till att matchen skulle spelas. Nu har man lämnat walkover. "Skaderisken är för stor", säger Eskilstunas ordförande Anna Arnerdal.

Kaisa Collin och de andra spelarna i Eskilstuna skulle ha mött Linköping i svenska cupen på onsdagen. Men laget visste inte om att matchen var inplanerad – och tvingas därför lämna walkover. Arkivbild.

Kaisa Collin och de andra spelarna i Eskilstuna skulle ha mött Linköping i svenska cupen på onsdagen. Men laget visste inte om att matchen var inplanerad – och tvingas därför lämna walkover. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Fotboll2023-10-11 10:28

Eskilstuna skyller missen på Svenska fotbollförbundet (SvFF). Enligt Anna Arnerdal fattade SvFF beslutet att cupmatchen mellan Eskilstuna och Linköping skulle spelas den 11 oktober på Tunavallen, eftersom klubbarna inte kunde komma överens om datum.

Men beslutet nådde aldrig Arnerdals förening.

"Det blev tydligt för oss i dag, två dagar innan, att vi förväntades spela matchen på onsdag, vilket inte är möjligt", sade Anna Arnerdal i ett pressmeddelande på klubbens hemsida, publicerat i måndags.

Eskilstuna skriver att A-lagets tajta spelschema sätter stopp. Med matcher i elitettan såväl den senaste lördagen som kommande, samtidigt som flera spelare har skadeproblem, är det inte försvarbart att pressa in ytterligare en match.

Därför lämnar man walkover, och Linköping går därmed automatiskt vidare till gruppspelet i svenska cupen.

"Det är såklart tråkigt att behöva lämna detta besked, fotboll ska avgöras på fotbollsplanen, men här har vi ett ansvar gentemot våra spelare och vi bedömer att skaderisken är för stor om vi skulle spela matchen".

Eskilstuna skriver också att beslutet kan leda till att klubben stoppas från svenska cupen nästa säsong, samt att man riskerar böter på 10 000 kronor.

"Eftersom mycket av ansvaret ligger på Svenska fotbollförbundet i detta fall har vi förhoppningar om att slippa straff, det är i alla fall en fråga vi kommer att driva".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!