Vittsjö segrare i bottenmötet

Vittsjö var det vassare laget i jumbomötet med Växjö. Efter ett tidigt ledningsmål blev det till slut seger med 2–0.

Vittsjö lämnar kvalplats efter dagens seger mot Växjö. Arkivbild.

Fotboll2020-08-16 17:10

Bottenlagen Vittsjö, med sju poäng inför matchen, och Växjö, på åtta poäng, är båda i stort behov av att börja plocka poäng när man nu går in i den andra halvan av serien.

Det var därför en oerhört viktig match för båda lagen.

Gästerna Vittsjö, som endast mäktat med två segrar hittills i damallsvenskan, inledde målskyttet redan i den tredje minuten. Efter ett misstag i Växjöförsvaret kunde australiskan Emily Gielnik norpa åt sig bollen, ta en löpning och på egen hand placera in 1–0 till gästerna. Vilket blev hennes första mål i damallsvenskan.

Därefter fortsatte tillställningen mållöst, fram till slutminuterna.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid satte Vittsjö definitivt stopp för Växjös dröm om poäng.

Efter ett långt anfall kunde Clara Markstedt skicka in en boll från kanten som placerade sig perfekt på Emily Gielniks panna. Gielniks nickade in slutresultatet 2–0 för gästerna.

– Gielnik visar härlig klass i dag och hon och Clara (Markstedt) jobbar bra tillsammans, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson till Norra Skåne.

Dagens vinst, och att Uppsala samtidigt föll mot Linköping, gör att Vittsjö lämnar kvalplatsen och nu har tre lag bakom sig.

För Växjös del får man skriva upp sin tredje raka förlust i protokollet och inta sista platsen. I nästa omgång har Växjö dessutom tufft motstånd i form av Linköping.