Vittsjö utklassade Kristianstad: "Jättekul"

Historiskt sett har Vittsjö haft det svårt mot Kristianstad. I fredagens Skånederby gick det dock lätt. Lekande lätt. Vittsjö vann med hela 6–1. –Jag var tvungen att titta på resultatet ..., det är jättekul, säger Hanna Ekengren till Viaplay.

Vittsjö krossade Kristianstad. Arkivbild.

Vittsjö krossade Kristianstad. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2023-06-30 20:01

Visst, topplaget Kristianstad tog förvisso en tidig 1–0-ledning i Skånederbyt i damallsvenskan. Men fredagens match i solskenet på Kristianstads fotbollsarena tillhörde Vittsjö.

Efter den snabba 1–1-kvitteringen tryckte Vittsjö sannerligen gasen i botten, samtidigt som Kristianstad såg närmast paralyserat ut.

2–1 kom genom Hanna Ekengren ett par minuter in i den andra halvleken och sedan rann det bara på.

När 90 minuter var spelade stod det hela 6–1 till Vittsjö på resultattavlan. Vittsjö, som genom åren haft så svårt att rå på Kristianstad och som inte har vunnit något derby sedan 2019, uppträdde med en självklarhet och ett självförtroende som vi sällan skådat den här säsongen.

– Vi har en extremt bra känsla nu, och det har smittat av sig på spelet. Det var länge sedan man vann ett derby, så det är självklart kul för hela klubben, säger Ekengren.

I och med segern befäster Vittsjö sjundeplatsen i den damallsvenska tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!