Svartz älskar innefotboll – så tror han om KM

Det gick bra i VM – för Argentina och Sebastian Svartz (!). Frågan är hur det går i stundande KM? "Det ska bli kul, men jag ser inte oss som en favorit", säger Gullringens tekniker.

Sebastian Svartz var med i det Gullringen som vann senaste KM 2020.

Sebastian Svartz var med i det Gullringen som vann senaste KM 2020.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-04 12:45

Det här med VM kräver en förklaring. 

– Jag älskar landslagsfotboll och VM är extra kul. Jag tog ledigt en del från jobbet när VM avgjordes – och det blev också en plusaffär för mig ekonomiskt. Jag ser mycket och lägger också tid på att hitta bra spelobjekt, säger Sebastian Svartz.

Världsmästerskapet har däremot fått en del konsekvenser för hans egen fotboll. 

– Ja, haha. Jag har missat ganska många träningar och formen är tyvärr inte den bästa för egen del. 

Några tankar på att inte vara med för den skull finns ändå inte på kartan...

– Jag har alltid tyckt att innefotboll är fantastiskt roligt och ett mål när jag kom till Gullringen för sex år sedan var att vinna KM. Det lyckades vi med senaste gången det spelades (2020). Det var en härlig känsla. Jag tittade upp mot matchklockan precis innan Haris (Dreco) sköt skottet som avgjorde. Det var bara några sekunder kvar då. 

Vad är det som är så roligt och passar dig så bra inne?

– De små ytorna och att man får tänka snabbt. Det händer saker hela tiden och det är mer min typ av fotboll. Sen är det alltid kul med all publik på KM. 

Hur kommer det att gå för ditt lag?

– Vad jag förstår så kommer vi ha ett ganska orutinerat lag med. Jag ska inte säga att vi är några favoriter. Jag tror att Tuna blir farliga. De har många rutinerade och bra killar, sen vet jag förstås inte exakt vilka spelare de kommer med. Vimmerby är nog också bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!