"Vore skönt att förstöra för dem"

Hossmo eller Hultsfred? I helgen avgörs det vilket lag som går till kvalspel. HFK kan få oväntad hjälp av en Hultsfredskille. "Det vore skönt att förstöra för Hossmo", säger Haris Dreco.

Hultsfredskillen Haris Dreco spelar i Kalmarklubben Ängö.

Hultsfredskillen Haris Dreco spelar i Kalmarklubben Ängö.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-05 20:38

Den tekniske mittfältaren är fostrad i HFK.

– Men jag spelade inte där så länge. Jag lämnade när jag var 14 eller 15 år gammal. Först gick jag till Åtvidabergs FF, sedan Vimmerby IF.

Numera spelar Haris Dreco i Kalmarklubben Ängö. Och det är just Ängö som Hultsfred behöver ha hjälp av i den sista omgången, som avgörs på lördag.

Om HFK vinner sin match mot Västerviks FF – samtidigt som Hossmo tappar poäng mot Ängö – blir det kvalspel till division tre.

– Man kan väl säga så här: vi vill hellre att Hultsfred går till kval än Hossmo. Vi tycker inte om dem speciellt mycket, säger Dreco.

Varför...?

– Både Ängö och Hossmo är från Kalmartrakten. Då blir det mycket prestige.

Haris Dreco tycker att Ängö har en bra chans att rubba den nuvarande tabelltvåan Hossmo.

– Absolut. Vi har hemmaplan och kan spela utan press. Dessutom har vi ett mycket bättre lag den här helgen än senast, då vi förlorade mot Hultsfred med 6–1. Då hade vi noll avbytare, så tränaren tvingades spela från start. Det var lite kaos. När Hultsfred gjorde 2–0 och 3–0 gav vi upp.

– Gör vi bara det första målet mot Hossmo kan det bli jobbigt för dem. Jag tycker att vi har spelare för att ligga högre upp i tabellen, säger Haris Dreco.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!