Wärnehall: "Det är prio ett för oss"

Ny tränare, flera spelartapp till lokalkonkurrenten och spelarjakt. Vi tog ett snack med Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp om läget inför kommande säsong.

Patrik Wärnehall i samspråk med Gullringens nye tränare Karlo Goranci, som han tycker har gett ett bra intryck så här långt.

Patrik Wärnehall i samspråk med Gullringens nye tränare Karlo Goranci, som han tycker har gett ett bra intryck så här långt.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-12-14 17:00

Fem spelare har lämnat för spel i lokalkonkurrenten Kisa BK. Dessutom valde mittfältaren Robin Gustafsson division sex-laget Hägerstads IF. Hur är egentligen statusen på Gullringens GoIF just nu, så här dryga tre veckor innan den "riktiga" försäsongen ska dra igång på allvar?

– Vi har vetat att den här dagen ska komma någon gång, när några av Kisakillarna går tillbaka. Vi har ju haft många spelare från Kisa de senaste åren, säger Patrik Wärnehall för att i nästa andetag hylla de som är kvar.

– Vi har en fantastisk stomme, med Alex (Alexander Svartz), Ola Lindblom, Albin Gustafsson, Jesper (Wärnehall), "Basse" (Sebastian Svartz) och även Melker Johansson för att nämna några. Sedan är det så att vi behöver komplettera truppen och få in några startspelare. Just nu ligger vi lite back truppmässigt.

Hur många spelare har ni i truppen idag och på vilka positioner behöver ni förstärka?

– Vi har runt 20 spelare och det är framför allt på offensiva positioner vi behöver få in nytt, på ytterkanterna och på topp.

På pluskontot finns än så länge spelande tränaren Karlo Goranci och målvakten Billy Inkoom.

Patrik Wärnehall är mycket nöjd med värvningen av Karlo Goranci.

– Det känns riktigt bra. Jag har fått jättebra intryck av Karlo när vi pratats vid och träffats. Han har varit med på ett par träningar trots att han egentligen inte börjar förrän i januari. Han hyllar våra egna ungdomar i klubben och det känns roligt.

Flera av dem har redan fått chansen i A-laget och ytterligare några klappar på porten till att känna på hetluften i A-lagssammanhang 2022.

undefined
Melker Johansson är en av många egna, unga spelare på väg fram i Gullringens GoIF.

– Albin Gustafsson, Petter Gustafsson, Olle Eriksson och Melker Johansson är redan etablerade. Dessutom fick Herman Lynbech vara med en hel del under säsongen. Även Felix Johansson har varit med lite grann. Utöver dem finns andra intressanta spelare i vårt 05-lag som vann serien i ett par säsonger.

Ni har fått in Billy Inkoom och tappat Tom Polder. Hur ser det ut i övrigt på målvaktssidan?

– Vi hoppas att Petter Gustafsson fortsätter. Han lär vara en av de spelare i närområdet som de flesta klubbar hört av sig till. Petter är vårt huvudspår.

Är det några fler etablerade spelare som ni inte gjort klart med än?

– Utöver Petter, så är det inte hundra procent klart med Ted (Åström Åberg) och Anton Holm.

Upplever du att konkurrensen är tuffare idag på den lokala spelarmarknaden?

– Ja, ser man till de senaste åren så är det så. Det är många klubbar som slåss om samma spelare, då många klubbar spelar på ungefär samma nivå. Tidigare fanns det en tydligare hierarki. Kanske är det också så att förr var det fler spelare som ville något mer med sin fotboll. Numera kan det vara så att de hellre vill spela där kompisarna finns istället för att satsa på en högre nivå.

Tidigare hade ni flera utländska spelare i laget. Kan det bli aktuellt igen?

– Vi vill ha så många lokala spelare som möjligt i Gullringen. Det är prio ett för oss. I nuläget är det inte aktuellt med utländska spelare. Sen vill vi självklart ha ett så slagkraftigt lag som möjligt, som kan vara med och konkurrera. Vi har många duktiga ungdomar, men det är för mycket begärt att vi ska slänga in killarna från 05-laget direkt upp i A-laget. De får växa in i det.

På tränarsidan finns just nu Karlo Goranci. Vem som kommer stötta honom är inte klart än.

– Vi har några namn som vi jobbar med, avslutar Wärnehall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!