Weber tvåmålsskytt trots knäskadan

Gullringen säkrade nytt kontrakt i division 3 efter oavgjort, 3-3, borta mot IK Tord. Skyttekungen James Weber sköt två mål och låg bakom det nya kontraktet. - Det var en chansning att låta James spela, men den blev ju lyckad, säger tränaren Hasse Karlsson.

James Weeber sköt Gullringen kvar i trean med två mål mot Tord trots sin knäskada.

Fotboll2013-10-07 06:29

James Webers återkomst till Gullringen under hösten skulle visa sig bli mycket viktig för laget som säkrade nytt kontrakt i division 3 på söndagen. Trots problem med sitt vänstra knä kom Weber till spel och trots att han emellanåt nästan haltade fram så var skyttekungen framme när det behövdes och blev tvåmålsskytt.
- James fick bestämma själv om han kunde spela och han bestämde sig för att köra, det fick bära eller brista. Han har den amerikanska mentaliteten och det är klart att han med sitt målsinne blir avgörande för oss, även om han kanske inte var den som jobbade hårdast på planen i dag, säger Hasse Karlsson.

Heta från start
Det var Weber som gjorde 1-0 efter sex minuter, på halvvolley efter en snygg nickskarv från Anton Palmér. Bara minuten senare kom också 2-0 för Gullringen, när Axel Svensson blev fri i straffområdet och satte dit bollen. En drömstart för Gullringen.
- Vi var väldigt heta från start och ville avgöra snabbt, men det gick kanske lite för enkelt där i början. Vi borde ha dödat matchen och inte låtit Tord komma tillbaka så snabbt.
Hemmalaget Tord kom in i matchen och med två snabba mål i mitten av halvleken var det plötsligt 2-2. Men Gullringen slog till på nytt, då Weber plötsligt blev frispelad och sköt 3-2. Precis före paus gjorde dock Tord 3-3 på en omdiskuterad straff, där Tobias Carlsson fällde en Tord-anfallare.