Wennberg har hittat målet

En stark mittperiod gjorde att Florida kunde manövrera ut Tampa Bay och vinna med 5–2. För tredje matchen i rad gjorde Alexander Wennberg mål. –Det är lite mer självförtroende, lite tur, och bara att låta sig dras med, säger svensken.

Floridas Alex Wennberg har gjort mål tre matcher i rad. På bilden firar han sitt mål mot Detroit tidigare i veckan.

Floridas Alex Wennberg har gjort mål tre matcher i rad. På bilden firar han sitt mål mot Detroit tidigare i veckan.

Foto: Jim Rassol/AP/TT

Fotboll2021-02-12 05:53

Proppen ser ut att ha gått ur för Floridas Alexander Wennerberg.

Efter två assistpoäng på sina första åtta matcher i år har den svenske centern nu gjort mål i tre raka matcher. I derbyt mot Tampa Bay blev det dessutom en passningspoäng.

Själv lyfter Wennberg fram sina kedjekompisar Jonatahan Huberdeau och Patric Hörnqvist som en nyckel till framgången.

– Jag spelar så klart i en bra kedja, i kväll fick jag en bra passning av Huberdeau, säger Wennberg till Fox Sports.

– Men jag vet inte, det är lite mer självförtroende, lite tur, och bara att låta sig dras med, fortsätter han.

"Vi gjorde jobbet"

Florida gick in i den andra perioden med en 1–0-ledning, och klev av den med 4–1 i ryggen. Det var också då Wennbergs mål kom. Huberdeau fick pucken av Hörnqvist i en kontring, förde in den i anfallszon och frispelade Wennberg, som kom i fart och inte hade några problem att överlista Andrej Vasilevskij i Tampa Bays mål.

– Jag vet inte om det ligger något speciellt bakom den perioden, vi spelar bra nu, vi jobbade hårt i andra och vi gjorde jobbet, säger Wennberg.

Floridas seger satte stopp för Tampa Bays segerrad, som slutar på sex raka vinster. Laget saknade stjärnan Steven Stamkos, som uppges ha en skada på underkroppen. Victor Hedman passade till lagets båda mål, som båda gjordes av Brayden Point.

Möts två gånger till

Lagen möts igen två gånger de närmaste dagarna, och Wennberg vet att dagens seger inte betyder mycket då.

– Det här var ett bra test, men det var bara en match och vi ska mötas igen. En match säger ingenting och nu måste vi göra en lika bra insats om två dagar, säger han och får medhåll av sin tränare Joel Quenneville.

– Vi hade farten, vi vann duellerna. Jag tycker att det var en riktigt bra match rakt igenom. Nästa match blir en större utmaning, men vi ska spela precis som i dag, med energi och beslutsamhet, säger Quenneville.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!