West Ham hakar på i ligatoppen

Om inte förr är det dags nu att ta West Ham United på allvar. David Moyes gäng etablerar sig i Premier League-toppen och är med i fajten om platserna till Champions League.

Varför så bister uppsyn, David Moyes? West Ham tillhör ju topplagen i Premier League och stärkte den positionen efter 3–0 mot Sheffield United.

Fotboll2021-02-15 21:09

Efter 3–0 mot jumbon Sheffield United är östra Londons stolthet femma och tampas med fyran Chelsea om att vara den engelska huvudstadens bästa klubb.

Segern mot Sheffield United innebar att klubben passerade Liverpool i tabellen – och avståndet upp till tvåan Manchester United och Leicester är bara fyra poäng.

West Ham står på 42 poäng efter 24 matcher och jagar sin främsta placering i Premier League. Säsongen 1998-1999 kom klubben femma.

Men inget kom gratis på London Stadium – eller Olympiastadion om man så vill – i Stratford. Sheffield bjöd upp till kamp.

En klumpig tackling av Chris Basham på Jesse Lingard gav West Ham straffen som Declan Rice slog in i slutet av första halvlek.

Den ledningen stod sig tack vare en fenomenal räddning av Lukasz Fabianski på David McGoldricks nick. Och kort senare nickade Issa Diop in 2–0.

Djupt in på tilläggstid gjorde Ryan Fredericks matchens sista mål, bara minuter efter sitt inhopp.

Där och då låg West Ham fyra, men i kvällens sena match passerade Chelsea i kraft av 2–0-segern mot Newcastle och bättre målskillnad.

Grejen på Stamford Bridge:

Timo Werner gör mål igen. Hans 2–0-mål var det första i ligan för tysken sedan i början av november.

Tammy Abraham tvingades utgå skadad redan efter 20 minuter, och ersattes av Olivier Giroud. En kvart senare prickade fransmannen in 1–0.

Svenske landslagsbacken Emil Krafth spelade matchen för Newcastle, som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, sju poäng före Fulham.