Wolfsburg bröt Bayern Münchens mäktiga svit

Det går att besegra Bayern München. Efter att inte ha förlorat en enda inhemsk match på hela säsongen förlorade man semifinalen i tyska cupen mot Wolfsburg med 0–2.

Fridolina Rolfö och Wolfsburg är vidare till final i tyska cupen. Arkivbild.

Fotboll2021-04-04 16:09

Bayern München – med de svenska landslagsspelarna Amanda Ilestedt och Hanna Glas i försvaret – har varit omutliga den här säsongen. Bortsett från Champions League-uttåget mot Lyon i augusti hade man inte förlorat en endaste match den här säsongen.

Fram till nu.

Wolfsburg – med Rebecka Blomqvist från start och Fridolina Rolfö på bänken – fick revansch efter att ha förlorat i ligan med 1–4 i höstas.

Blomqvist hade matchens första stora chans när hon träffade ribban i tionde minuten. Där blev det inget mål, men väl tre minuter senare av Alexandra Popp. Strax före halvtid utökade Ewa Pajor Wolfsburgs ledning.

Rebecka Blomqvist varnades i första halvlek och byttes ut mot sin svenska kollega Fridolina Rolfö i halvtid. Men det blev inga mål för Rolfö mot sin gamla klubb, och inte för någon annan heller.

Matchen slutade 2–0 och Wolfsburg är därmed vidare till final där man ställs mot Eintracht Frankfurt.

Amanda Ilestedt spelade hela matchen för Bayern München. Hanna Glas byttes ut i 62:a minuten.