"Hade nästan glömt hur man firar en seger"

Efter tio raka förluster och 8–49 i målskillnad blev det rejäl islossning för Rimforsa hemma mot Hjulsbro på söndagen. Seger med 3–1 och säsongens första tre poäng. "Vi hade nästan glömt hur man firar en seger", skojade tränaren Jonny Malmgren efter matchen.

Rimforsa IF fick jubla över en vinst för första gången den här säsongen.

Rimforsa IF fick jubla över en vinst för första gången den här säsongen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2022-06-26 19:18

Även om Rimforsa åkt på många smällar under säsongen har både laget och tränaren hållit humöret uppe. På söndagen kom så belöningen i form av årets första vinst.

– Det är roligt för tjejerna efter allt slit de lagt ner under säsongen. Idag var vi klart bättre än Hjulsbro. Det var inget snack.

Segern grundlades genom en bra start. Linnea Åsberg gav laget ledningen efter tolv minuter. Hon klippte till från distans och fick se bollen gå in.

Tio minuter senare fick RIF till en bra omställning som slutade med att Julia Archibald kom fri och enkelt rundade målvakten och lade in 2–0.

I upptakten av andra halvlek kom även 3–0. Joyrein Avergas stressade Hjulsbros försvar och kunde sno åt sig bollen och göra mål.

– Vi vaskar fram lägena till målen genom bra spel och gör mål på flera olika vis. Det är jag väldigt nöjd med, sa Malmgren som bara var missnöjd med en detalj.

– De fick en tveksam straff på slutet och gjorde 3–1. Synd att vi inte fick hålla nollan.

Hela laget ska förstås ha extra plus för insatsen, som var extra stark med tanke på en detalj.

– Vi fick återbud från ett par spelare på förmiddagen och fick ringa in ersättare, men de gjorde det väldigt bra.

I nästa omgång väntar bottenkollegan Västervik Damfotboll på bortaplan på lördag. Skulle laget ta andra raka där lämnar de jumboplatsen i serien inför sommaruppehållet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om