Derbyhjälte senast – fem frågor till Målillatalangen

14-årige Vilgot Pernius blev stor derbyhjälte för sitt Målilla senast mot rivalen Mörlunda. Han blev matchens ende målskytt. Inte bara en gång, utan satte två bollar i när Målilla vann på Idrottsparken. Här är fem frågor till talangen.

Vi ställde fem frågor till Målillas talang Vilgot Pernius.

Vi ställde fem frågor till Målillas talang Vilgot Pernius.

Foto: Privat

Fotboll2023-08-21 19:12

Hur kändes det att bli derbyhjälte?

– Det kändes riktigt bra att kunna hjälpa laget till en viktig seger. Speciellt nu direkt efter uppehållet för att sätt lite fart på säsongen igen.

Vad tycker du om er säsong så här långt?

– I början gick det bra och vi lyckades ta många viktiga trepoängare. Sen började skadorna rulla in och då gick det lite sämre. De flesta har återhämtat sig från sina skador nu till efter uppehållet och vi är redo för att kämpa vidare. 

När började du spela fotboll?

– Jag började spela fotboll när jag var runt fyra-fem år gammal.

Finns det några proffsdrömmar?

– Drömmarna finns ju alltid och jag kommer spela och försöka utvecklas så mycket jag kan.

Hur har din sommar varit?

– Det har varit bra. Jag har främst vilat för det har varit träningar och matcher nästan varje dag under våren eftersom jag spelar i tre olika lag. Nu är det full fart igen. 

För Målilla var det en viktig seger, då de rödvita i och med trepoängaren på allvar hänger på i den absoluta toppen. Målilla är trea i tabellen och har fyra pinnar upp till serieledande Fågelfors och bara en poäng till andraplacerade Fliseryd. Mörlunda hade vi en seger kunnat vara med och hota om topplaceringarna i serien, men lär få tufft nu att bli ett av tätlagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!