Rimforsa övertygade stort i toppmatch

5–0 borta mot topplaget Gottfridsberg och dessutom skön revansch. Lita på att Rimforsas tränare Mats Andersson var uppåt efter den urladdningen. "Vi dominerade fullständigt, sa han och hyllade så gott som varje spelare.

Rimforsa IF fick en skön revansch mot Gottfridsberg.

Rimforsa IF fick en skön revansch mot Gottfridsberg.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-18 18:55

RIF gick in i andra halvan av serien och var ute efter revansch för debaclet hemma mot LBK Gottfridsberg i premiären. Då föll de med 3–2 trots ett klart spelövertag.

– Det var säkert lite extra tändvätska för grabbarna idag att de ville visa att vi är bättre än så.

Rimforsa tände på alla cylindrar från start och hade 2–0 efter sju minuters spel. Adam Stragnefeldt och Noel Jackeltoft svarade för målen.

undefined
Mats Andersson, tränare för Rimforsa IF.

– Vi tog tag i det direkt och spelade fantastisk fotboll och gör väldigt fina mål, konstaterade Andersson som ändå inte kände sig helt bekväm på bänken.

– De har en giftig forward som är ett ständigt hot i djupled. Som tur var hade Petter Melkersson full koll på det.

Knappa kvarten in i andra halvlek kom det förlösande 3–0. Sedan rann det iväg till 5–0 innan slutsignalen ljöd. Qalid Adan Haji gjorde två av målen och comebackande Daniel Rambin stod för ett.

– Rambin höll bra och fick vila sista kvarten. Han ska ha plus tillsammans med Isak Nägga i målet, Petter Melkersson i backlinjen och Adam Stragnefeldt på mitten.

Segern innebar att RIF gick om Gottfridsberg och är trea. Nästa helg väntar tvåan Grebo hemma.

– Vi är verkligen med i toppstriden igen. Nu gäller det att vi gör det lika bra mot Grebo så kan vi ta lite sommarledigt med gott samvete sen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!