Wow, vilket drömmål av 15-åringen: "Hann inte tänka så mycket"

En cykelsparkande inhoppare gjorde ett riktigt drömmål och såg till att Södra Vi tog hem måstematchen i derbyt mot Tuna med 3–1. "Jag hann inte tänka så mycket utan när jag såg bollen komma kastade jag mig bara och klippte till", sa 15-årige Hugo Karlsson om sitt drömmål.

Hugo Karlsson bjöd på ett riktigt drömmål till 3-1 för Södra Vi mot IFK Tuna.

Hugo Karlsson bjöd på ett riktigt drömmål till 3-1 för Södra Vi mot IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-07 20:51

En otrolig matchvinnare på flera vis. Hugo Karlsson var inte med i matchtruppen för Södra Vi mot Tuna från början. Han fick kallas in efter återbud. En bit in i andra halvlek fick han hoppa in och dryga kvarten från slutet klev han fram när det behövdes som mest.

Så här sa matchvinnaren om 3–1-målet.

– Vi fick en hörna och bollen studsade fram mot mig i en ganska bra höjd för en cykelspark. Jag hann inte tänka så mycket utan insåg att jag var oattackerad och kastade mig bakåt och klippte till. Bollen for iväg mot mål och det var en härlig känsla att se den gå in, sa Södra Vi-killen som passade på att göra sitt första mål i A-lagssammanhang.

– Jag har gjort mål i en träningsmatch innan, men det här smäller förstås högre. Att få avgöra och ordna tre poäng som vi verkligen behöver känns nästan overkligt, sa han med ett blygt leende.

Till historien hör också att Hugo egentligen satsar mer på en annan sport. Folkrace är grejen för den blivande 16-åringen som redan visat att han är en talang bakom ratten.

– Folkrace är ändå nummer ett för mig just nu, men jag vill gärna spela fotboll också när det passar att göra båda.

Och Södra Vi:s tränare Peter Magnusson uppskattar att ha tillgång till den unga superinhopparen.

– Ja, det var otroligt bra gjort av Hugo. Han satte pricken över i:et på den här vinsten som var en riktigt stark laginsats. 

Det var ett nederlagstippat SVIF på förhand och efter Tunas starka inledning på matchen trodde nog de flesta på favoritseger. Då gjorde Elias Karlsson 1–0 på Södra Vis första chans i matchen.

– Vi fick byta ut Johan Lundin precis innan målet eftersom han fick problem med sitt knä. Då tappade vi allt snack ute på planen och hamnade fel på det, sa Tunas tränare Lasse Gustavsson som blev ännu mer bekymrad när Södra Vi gjorde 2–0 i upptakten av andra halvlek genom Robin Hammar.

Tuna fick in reduceringen till 2–1 genom Diego Urrutia, men i övrigt var laget väldigt uddlöst framåt.

– Vi måste få till fler chanser, men spelet stämmer inte alls som det är nu. Samtidigt ska Södra Vi ha beröm för sin insats. De krigar på och gör fina mål.

Segern gjorde att Södra Vi lämnade sistaplatsen i serien och samtidigt börjar Tuna få se upp så de inte blir indragna i bottenstriden framöver.

undefined
Södra Vi och Tunas möttes i ett derby på fredagskvällen.

BETYG:

Södra Vi IF:

5 Stjärnor: Jesper Wessman

Kämpade och slet över hela planen och visade vägen med sin inställning. Stod för ett par öppnande passningar också och är viktig för laget.

4 Stjärnor: Hugo Karlsson

Den unga inhopparen blev matchvinnare på ett minst sagt spektakulärt vis. Med en cykelspark efter en hörna gjorde han 3–1 och fixade tre sköna poäng med sitt drömmål.

3 Stjärnor: Robin Hammar

Fick jobba ensam topp för Södra Vi långa stunder och gjorde det riktigt bra. Gjorde viktiga 2-0 i upptakten av andra och stod för en helgjuten insats.

2 Stjärnor: Abdelrahman Ammar

Stabil insats i målet där han gjorde ett par räddningar i rätt läge när Tuna var på väg in i matchen igen.

1 Stjärna: Jonathan Gustafsson

Mittbacken blev inkallad sent och bidrog med sin rutin i försvaret. Hanterade Tunas namnkunniga anfallare riktigt bra.

IFK Tuna:

1 Stjärna: Tobias Thuresson

Släppte visserligen in tre mål, men gjorde flera vassa räddningar och var den ende som får godkänt i ett ovanligt blekt IFK Tuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!