Wow, vilket drömmÄl av 15-Äringen: "Hann inte tÀnka sÄ mycket"

En cykelsparkande inhoppare gjorde ett riktigt drömmĂ„l och sĂ„g till att Södra Vi tog hem mĂ„stematchen i derbyt mot Tuna med 3–1. "Jag hann inte tĂ€nka sĂ„ mycket utan nĂ€r jag sĂ„g bollen komma kastade jag mig bara och klippte till", sa 15-Ă„rige Hugo Karlsson om sitt drömmĂ„l.

Hugo Karlsson bjöd pÄ ett riktigt drömmÄl till 3-1 för Södra Vi mot IFK Tuna.

Hugo Karlsson bjöd pÄ ett riktigt drömmÄl till 3-1 för Södra Vi mot IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-07 20:51

En otrolig matchvinnare pÄ flera vis. Hugo Karlsson var inte med i matchtruppen för Södra Vi mot Tuna frÄn början. Han fick kallas in efter Äterbud. En bit in i andra halvlek fick han hoppa in och dryga kvarten frÄn slutet klev han fram nÀr det behövdes som mest.

SĂ„ hĂ€r sa matchvinnaren om 3–1-mĂ„let.

– Vi fick en hörna och bollen studsade fram mot mig i en ganska bra höjd för en cykelspark. Jag hann inte tĂ€nka sĂ„ mycket utan insĂ„g att jag var oattackerad och kastade mig bakĂ„t och klippte till. Bollen for ivĂ€g mot mĂ„l och det var en hĂ€rlig kĂ€nsla att se den gĂ„ in, sa Södra Vi-killen som passade pĂ„ att göra sitt första mĂ„l i A-lagssammanhang.

– Jag har gjort mĂ„l i en trĂ€ningsmatch innan, men det hĂ€r smĂ€ller förstĂ„s högre. Att fĂ„ avgöra och ordna tre poĂ€ng som vi verkligen behöver kĂ€nns nĂ€stan overkligt, sa han med ett blygt leende.

Till historien hör ocksÄ att Hugo egentligen satsar mer pÄ en annan sport. Folkrace Àr grejen för den blivande 16-Äringen som redan visat att han Àr en talang bakom ratten.

– Folkrace Ă€r Ă€ndĂ„ nummer ett för mig just nu, men jag vill gĂ€rna spela fotboll ocksĂ„ nĂ€r det passar att göra bĂ„da.

Och Södra Vi:s trÀnare Peter Magnusson uppskattar att ha tillgÄng till den unga superinhopparen.

– Ja, det var otroligt bra gjort av Hugo. Han satte pricken över i:et pĂ„ den hĂ€r vinsten som var en riktigt stark laginsats. 

Det var ett nederlagstippat SVIF pĂ„ förhand och efter Tunas starka inledning pĂ„ matchen trodde nog de flesta pĂ„ favoritseger. DĂ„ gjorde Elias Karlsson 1–0 pĂ„ Södra Vis första chans i matchen.

– Vi fick byta ut Johan Lundin precis innan mĂ„let eftersom han fick problem med sitt knĂ€. DĂ„ tappade vi allt snack ute pĂ„ planen och hamnade fel pĂ„ det, sa Tunas trĂ€nare Lasse Gustavsson som blev Ă€nnu mer bekymrad nĂ€r Södra Vi gjorde 2–0 i upptakten av andra halvlek genom Robin Hammar.

Tuna fick in reduceringen till 2–1 genom Diego Urrutia, men i övrigt var laget vĂ€ldigt uddlöst framĂ„t.

– Vi mĂ„ste fĂ„ till fler chanser, men spelet stĂ€mmer inte alls som det Ă€r nu. Samtidigt ska Södra Vi ha beröm för sin insats. De krigar pĂ„ och gör fina mĂ„l.

Segern gjorde att Södra Vi lÀmnade sistaplatsen i serien och samtidigt börjar Tuna fÄ se upp sÄ de inte blir indragna i bottenstriden framöver.

undefined
Södra Vi och Tunas möttes i ett derby pÄ fredagskvÀllen.

BETYG:

Södra Vi IF:

5 StjÀrnor: Jesper Wessman

KÀmpade och slet över hela planen och visade vÀgen med sin instÀllning. Stod för ett par öppnande passningar ocksÄ och Àr viktig för laget.

4 StjÀrnor: Hugo Karlsson

Den unga inhopparen blev matchvinnare pĂ„ ett minst sagt spektakulĂ€rt vis. Med en cykelspark efter en hörna gjorde han 3–1 och fixade tre sköna poĂ€ng med sitt drömmĂ„l.

3 StjÀrnor: Robin Hammar

Fick jobba ensam topp för Södra Vi lÄnga stunder och gjorde det riktigt bra. Gjorde viktiga 2-0 i upptakten av andra och stod för en helgjuten insats.

2 StjÀrnor: Abdelrahman Ammar

Stabil insats i mÄlet dÀr han gjorde ett par rÀddningar i rÀtt lÀge nÀr Tuna var pÄ vÀg in i matchen igen.

1 StjÀrna: Jonathan Gustafsson

Mittbacken blev inkallad sent och bidrog med sin rutin i försvaret. Hanterade Tunas namnkunniga anfallare riktigt bra.

IFK Tuna:

1 StjÀrna: Tobias Thuresson

SlÀppte visserligen in tre mÄl, men gjorde flera vassa rÀddningar och var den ende som fÄr godkÀnt i ett ovanligt blekt IFK Tuna.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!