Ytterbacken i nyckelroll i derbyt: "Hittat formen igen"

Ahmed Tarabeih har varit en av Vimmerby IF:s bästa spelare på sistone. På lördagen har ytterbacken en nyckelroll i derbyt mot Kisa BK. "Både jag och laget har hittat formen på allvar nu. Jag hoppas att vi får utdelning på den och vinner mot Kisa", säger han.

Ahmed Tarabeih Vimmerby IF

Ahmed Tarabeih Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-25 18:00

Det är minst sagt ett ångestmöte som väntar i lördagens derby. VIF ligger på kvalplats och behöver plocka poäng för att ta sig upp på säker mark. KBK är å andra sidan i desperat poängbehov som jumbo i tabellen.

– Vi har mött flera av topplagen på sistone och gjort det bra långa stunder, men inte fått den utdelning i poäng som vi behöver. Nu blir det ett annat motstånd mot Kisa. Vi ska passa oss för att underskatta dem. Även att de har en tung säsong bakom sig finns det kvaliteter i laget. När vi möttes senast stod det länge 0–0, men vi lyckades vinna med 3–1 till slut, säger Ahmed Tarabeih.

Ytterbacken är en av spelarna i VIF som har imponerat mest på sistone. Han missade inledningen av säsongen efter att ha opererat halsmandlarna och behövde ett par matcher för att komma in i det.

– Det har känts riktigt bra på sistone. Det känns att formen sitter där nu igen. Dessutom är jag tillbaka på min vanliga position som vänsterback. Jag har en ganska fri roll där och kan följa med upp i anfallen. Det trivs jag bra med.

Tarabeih var i händelsernas centrum när VIF mötte Adas förra helgen. Han dominerade på sin kant både offensivt och defensivt och hade ett par farliga avslut.

– Vi hade förtjänt att vinna med 2–1 mot Adas senast. Jag får försöka göra mål mot Kisa nu istället, säger Tarabeih som har gjort fyra mål på tolv matcher så här långt och är fyra i den interna skytteligan på det.

Han var även inblandad i en omdiskuterad situation mot Adas senast.

– Det var en situation i andra halvlek när jag var på väg igenom på kanten. En motståndare slet tag i mig och kopplade mer eller mindre ett stryptag och rev ner mig. Jag blev förstås arg och reagerade. Domaren valde då att varna både mig och motståndaren. Det kändes inte rätt. 

Senast saknade VIF Simon Larsson och Jonatan Stridh. De är tillbaka i truppen mot Kisa. 

– Vi har haft en bra vecka med full fart på träningarna. Vi valde att stå över måndagens pass, men har kört för fullt tisdag och torsdag. Det är hårt jobb som gäller för Kisa är säkert desperata att ta poäng i det läge de har, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

I Kisas lag saknas den tidigare Vimmerbyspelaren Gustavo Borges som är avstängd.

Fotnot: Vimmerby IF:s match mot Kisa BK sänds på www.vimmerbytidning.se med start 12.55 på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!