Zigotti Olme klar för ny klubb

Julia Zigiotti Olme har bestämt sig. Inom kort presenteras landslagsmittfältaren av sin nya klubb. –Jag hoppas få visa upp mig mer och förhoppningsvis spela till mig en startplats i landslaget, säger 23-åringen.

Julia Zigiotti Olme intervjuas vid lördagens pressträff med fotbollslandslaget i Vinterträdgården på Malmö stadion.

Julia Zigiotti Olme intervjuas vid lördagens pressträff med fotbollslandslaget i Vinterträdgården på Malmö stadion.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2021-11-27 14:31

Zigiotti Olmes och Emma Kullbergs sista tid i BK Häcken blev inte friktionsfri. Efter att duon, tillika samboparet, aviserat att de inte tänkte förnya sina kontrakt med den allsvenska fotbollsklubben, hamnade båda oväntat utanför startelvan i en match mot AIK i oktober. Att det blev 0–0, och att Rosengård på så sätt kunde bärga SM-guldet, avdramatiserade inte direkt spänningarna.

Presenteras snart

Nu har Julia Zigiotti Olme hur som helst lagt Häcken bakom sig, och berättar att hon gjort klart med sin nästa klubb. Karriärens första utlandsäventyr väntar runt hörnet.

– Det är faktiskt klart. Men det är inte officiellt än. Det har varit klart ett tag och det känns väldigt kul med en ny utmaning, en ny miljö och ett nytt land, säger Zigiotti Olme under lördagens pressträff i Malmö inför Sveriges VM-kvalmatch mot Slovakien på tisdag.

Inom några veckor bör det hela bli officiellt, säger hon. I förlängningen hoppas Zigiotti Olme att flytten också ska ge henne en bättre position i landslaget.

Oklart med Kullberg

Trots att hon varit med i många av förbundskapten Peter Gerhardssons trupper de senaste åren, har hon ännu inte lyckats slå sig in i startelvan på mittfältet.

– Jag hoppas att jag ska ta nästa kliv i karriären, att få visa upp mig mer och förhoppningsvis spela till mig en startplats här i landslaget. Det är mycket som man vill ska hända, säger Zigiotti Olme.

– Det är det här man har sökt efter det senaste året, att hitta nya utmaningar. Det känns väldigt bra.

Den optimala lösningen, har Zigiotti Olme tidigare berättat, hade varit om hon och Emma Kullberg kunde hamna i samma klubb även fortsättningsvis. Men Kullberg får själv berätta som sin fotbollsframtid, säger Zigiotti Olme.

– Inga kommentarer där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!