Zlatan: "Har fortfarande något att ge"

Sluta eller fortsätta? Zlatan Ibrahimovic, 41, tycker att valet är enkelt. –Jag är inte där än. Jag tror att jag fortfarande har något att ge, säger han till Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic på bänken i Milan, det är utanför planen han har tillbringat det mesta av tiden den senaste säsongen. Men han vill fortsätta karriären. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic på bänken i Milan, det är utanför planen han har tillbringat det mesta av tiden den senaste säsongen. Men han vill fortsätta karriären. Arkivbild.

Foto: Spada/AP/TT

Fotboll2023-06-03 10:12

Säsongen i italienska Serie A tar slut på söndagen då Zlatan Ibrahimovics Milan möter Hellas Verona på hemmaplan. Anfallaren har fått stora delar av säsongen spolierad och bara spelat fyra matcher på grund av skada och nu går kontraktet ut.

Framtiden är oviss, men Zlatan Ibrahimovic tänker sig en fortsättning.

– Om jag funderar på att sluta? Det tror jag inte. Om jag funderar på att fortsätta spela? Det tror jag, säger svensken i en intervju med Gazzetta dello Sport.

Men frågan är om det blir i Milan. Zlatan Ibrahimovic har länge uppvaktats av Adriana Galliano, klubbchefen i Monza, Serie A-klubben som ägs av tidigare Milanägaren Silvio Berlusconi

– Han ringer varje dag och säger att Monza är vackert, att naturen är underbar – och att det finns ett kontrakt på bordet. Men vi är inte där ännu. Jag är en Milanspelare och är stolt över att vara det.

Zlatan Ibrahimovic säger dock att han kan tänka sig en fortsättning i en annan klubb än Milan.

– Det enda jag bryr mig om är att återvända till planen – annars tappar jag drivet. Det är som någon som jobbar på ett kontor – och inte längre har ett kontor. Sedan två år tillbaka har jag inget kontor, men jag har fortfarande drivet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!