Zlatan närmare comeback – tränade med laget

Zlatan Ibrahimovic kan snart vara redo för match. Efter knäskadan han drog på sig i slutet av förra säsongen har det inte blivit något spel. Men nu tränar stjärnan med laget igen och närmar sig comeback på fotbollsplanen.

Zlatan Ibrahimovic tränar med laget i Milan igen efter att ha varit borta på grund av en knäskada. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic tränar med laget i Milan igen efter att ha varit borta på grund av en knäskada. Arkivbild.

Foto: Piero Cruciatti/AP/TT

Fotboll2021-09-02 11:07

Bilder från AC Milans Twitterkonto indikerar att Zlatan Ibrahimovic närmar sig spel. Han deltog i onsdagens träning med laget och av bilderna att döma ser han ut vara gott i fysiskt slag.

Enligt Sky Sport Italia spelades det också en internmatch på träningsanläggningen Milanello. Ibrahimovic slog då till med två mål och en assist direkt när han var tillbaka i matchliknande spel.

Det återstår att se om Ibrahimovic är tillbaka i Milans matchtrupp när laget möter Lazio i ligan den 12 september, samt om han är redo att bli uttagen till svenska landslagets matcher i oktober.

Det var i en match mot Juventus i förra säsongens slutskede som Ibrahimovic drabbades av en knäskada, som bland annat hindrade svensken från att delta i EM-slutspelet.

I mars hade stjärnan gjort comeback i landslaget men kunde alltså inte spela i sommarens mästerskap.

När Janne Andersson i förra veckan tog ut landslagstruppen för matcherna i VM-kvalet fanns inte Ibrahimovic med. Då svarade förbundskaptenen att anfallaren ännu inte var redo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!