Zlatan: "Ska inte behöva vaccinera sig"

Zlatan Ibrahimovic har vaccinerat sig. Samtidigt försvarar han stjärnan Novak Djokovic och alla andra som inte vill vaccinera sig när det krävs för att gå till jobbet. –Alla har rätt till sin åsikt, säger Ibrahimovic i en fransk tidningsintervju.

Novak Djokovic och Zlatan Ibrahimovic är vänner sedan länge, här på en bild från 2013. Nu försvarar Ibrahimovic Djokovics vaccinationsvägran. Arkivbildf.

Novak Djokovic och Zlatan Ibrahimovic är vänner sedan länge, här på en bild från 2013. Nu försvarar Ibrahimovic Djokovics vaccinationsvägran. Arkivbildf.

Foto: Nousha Salimi/AP/TT

Fotboll2022-01-23 15:19

Zlatan Ibrahimovic ger sig in i debatten kring covidpass och vaccinationskrav i en intervju med den franska tidningen Journal de Dimanche, skriver Aftonbladet.

När Ibrahimovic berättar att han är god vän med Novak Djokovic frågar tidningens reporter vad han tycker om den serbiske spelarens inställning till vaccinet.

Djokovic missade Australien Open i tennis efter att inte ha släppts in i landet utan giltigt covidbevis.

Ibrahimovic frågar reportern varför han vaccinerat sig. När han får svaret "för att skydda andra" replikerar svensken:

– Okej, så du gör det för att hålla dig frisk?

Men det är inte samma sak som att vaccinera sig för att spela i en tennisturnering, framhåller Ibrahimovic.

– Den som tar vaccinet gör det för att han tror på det, för att det skyddar mot sjukdomen. Men alla har rätt till sin åsikt, säger han och fortsätter:

– Folk ska inte behöva göra det bara för att kunna gå till jobbet.

Han berättar att han också har tagit sprutorna.

– Jag vaccinerade mig för att jag tror att det skyddar mig, inte för att kunna spela fotboll. Det är två helt olika saker.

Zlatan Ibrahimovic testades positivt för coronaviruset i september 2020 och missade nästan tre veckors spel innan han var tillbaka i Milan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!