Zlatan upprörd: "Tjänar pengar på mitt namn"

Zlatan Ibrahimovic är upprörd över att hans namn och profil används i tv-spelet Fifa utan att han ersätts för det. "Vem gav Fifa EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte?", skriver han på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic är upprörd över att han används i tv-spelet Fifa utan att ersättas för det.

Zlatan Ibrahimovic är upprörd över att han används i tv-spelet Fifa utan att ersättas för det.

Foto: Spada/AP/TT

Fotboll2020-11-24 08:05

Ibrahimovic har funnits med i tv-spelet Fifa under hela sin långa och framgångsrika fotbollskarriär.

Nu ifrågasätter han att tv-spelsbolaget EA Sports använder hans namn och profil utan ersättning och tänker utreda saken.

"Vem gav FIFA EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte? Fifpro? Jag visste inte om att jag var medlem där och om jag nu var det har någon satt mig där, utan min vetskap, genom någon konstig manöver. Och givetvis har jag aldrig tillåtit Fifa eller Fifpro att tjäna pengar på mig. Någon tjänar pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse under alla år. Dags att utreda", skriver Ibrahimovic på Twitter.

Fifpro är fotbollsproffsens organisation. I ett uttalande, som TT tagit del av, skriver EA Sports att man jobbar med ett antal ligor, lag och individuella talanger och att en partner är Fifpro. EA Sports skriver att Fifpro är med och förhandlar fram fördelaktiga avtal för spelarna och deras organisationer.

Enligt Aftonbladet skrev även tv-spelsbolaget avtal med Milan i somras inför lanseringen av den senaste upplagan av fotbollsspelet, Fifa 21.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!